Στο ΣτΕ για ακύρωση – Αναστολή ζητά ο Βουρνούς για τα τηγανέλαια

Αναστολή της άδειας εγκατάστασης της μονάδας καύσης τηγανέλαιων στην θέση Καρυδάς της Λαγκάδας Χίου, ζητά ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, με επιστολή που έστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Ο κ. Βουρνούς επικαλείται προς τούτο την προσφυγή που κατέθεσε ο δήμος Χίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητά αναστολή της αδειοδότησης έως ότου εκδικασθεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο η αναφερόμενη προσφυγή.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η εκπεφρασμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, όπως αυτή διατυπώθηκε στο ψήφισμά του, ήταν να ακυρωθεί η εγκατάσταση της μονάδας στην περιοχή του Καρυδά.

Στην κατεύθυνση δε αυτή επελέγη και η προσφυγή στο ΣτΕ, πλην – όμως – σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο εξακολουθεί να παραμένει το αίτημα της ακύρωσης, η ικανοποίηση ή η αποδοχή του οποίου εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού αποτελεί θέμα και ευθύνη του ιδίου και της κυβέρνησης συνολικά.

Σε ερώτηση του astraparis.gr, ο κ. Βουρνούς διευκρινίζει ότι στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται ως εφικτή άλλη λύση πλην εκείνης της προσφυγής στο ΣτΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύει να ισχύει το πολιτικό – κοινωνικό αίτημα για ακύρωση της εγκατάστασης της μονάδας στην περιοχή της Λαγκάδας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια