«Στον αέρα» την Πέμπτη ο διαγωνισμός για την εκποίηση των ανακυκλώσιμων

Βγαίνει «στον αέρα» την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, η προκήρυξη του δήμου Χίου, μέσω της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε., για την εκποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, μετά την καταγγελία – με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου – της σύμβασης με την εταιρεία «Οικόπολις», η οποία είχε μέχρι τώρα την διαχείρισή τους.

Όπως επισημαίνει στον astraparis.gr ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Μπελέγρης, η διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου 10 ημέρες, με την ανάδειξη αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει το έργο της διαχείρισης – εκτός της συλλογής και μεταφοράς – των ανακυκλώσιμων για χρονική περίοδο από οκτώ έως δώδεκα μήνες.

Έως ότου αναδειχθεί ανάδοχος τα ανακυκλώσιμα θα μεταφέρονται στην Μυτιλήνη, στην ιδιωτική επιχείρηση με την οποία συνεργάζεται ο δήμος Λέσβου και εκτιμάται ότι το αργότερο αύριο Πέμπτη θα γίνει η πρώτη μεταφορά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, ο δήμος Χίου τονίζεται ότι «με απόφαση του Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. αποφασίστηκε η εκποίηση των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων υλικών των δήμων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, έως την δημιουργία κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών από τον ίδιο τον δήμο.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκποίησης, με απόφαση του ίδιου οργάνου, τα ανακυκλώσιμα υλικά θα διατίθενται σε αδειοδοτημένους φορείς εντός ή/και εκτός Χίου».

Εξώδικο στην «Οικόπολις» για απόδοση της ΒΙΑΛ

Από τον δήμο Χίου και σε συνέχεια της καταγγελίας της σύμβασης με την «Οικόπολις», καθώς και του χρησιδανείου για το κτίριο στην ΒΙΑΛ, επιδόθηκε στην εταιρεία εξώδικο για την άμεση απόδοση του χώρου, προκειμένου ο δήμος να ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης του δικού του ΚΔΑΥ.

Ο χώρος θεωρείται κατάλληλος, διαθέτει ήδη συστήματα και έγκριση πυρασφάλειας και εκτιμάται ότι μέσα στο προσεχές διάστημα των οκτώ έως δώδεκα μηνών, θα έχει αδειοδοτηθεί για να αναλάβει ο δήμος Χίου και το έργο της διαλογής και δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Εκτιμάται δε από νομικούς κύκλους ότι η «Οικόπολις» θα εξαντλήσει τον προβλεπόμενο χρόνο του ενός μήνα για την απόδοση στον δήμο Χίου του ακινήτου

Στην ανακοίνωσή του, τέλος, ο δήμος Χίου «καλεί τους δημότες που στήριξαν τον θεσμό της ανακύκλωσης να συνεχίσουν να ανακυκλώνουν, με την διαβεβαίωση ότι ο δήμος Χίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών».

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com