Στον ανακριτή τη Δευτέρα οι διακινητές… πολυτελείας

Δυο Τούρκοι διακινητές  και μια 45χρονη αλλοδαπή συνελήφθηκαν από δυνάμεις του λιμενικού στο λιμάνι της Χίου το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2018 για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη χώρα..

Όπως προκύπτει από την έρευνα, πρόκειται για μέρος κυκλώματος παράνομων μεμονωμένων μεταφορών με πολυτελή σκάφη και με υψηλό τίμημα. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου 2018 στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για τη Δευτέρα και βρίσκονται υπό κράτηση στο λιμεναρχείο ενώ το σκάφος τους έχει κατασχεθεί.

Πώς έγινε η σύλληψη

Η αποβίβαση μια 45χρονης αλλοδαπού από το πολυτελές σκάφος μήκους 15 μέτρων, Dark Creek , κατασκευής του 2018, κίνησε τις υποψίες στους λιμενικούς οι οποίοι σε έλεγχο που διεξήγαγαν διαπίστωσαν ότι η 45χρονη είχε μπει παράνομα στη χώρα.

Στη συνέχεια οι λιμενικοί προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν έλεγχο στη θαλαμηγό, στην οποία επέβαιναν ένας 27χρονος Τούρκος ο οποίος δηλώνει κυβερνήτης κι ένας ακόμη ομοεθνής του 28 χρόνων, απέτρεψαν με άμεση κινητοποίηση τους, την επιχείρηση των Τούρκων να διαφύγουν από το λιμάνι.

Η έρευνα για το λιμεναρχείο συνεχίζεται στην κατεύθυνση εμπλοκής των συλληφθέντων και με άλλες παράνομες μεμονωμένες αφίξεις αλλοδαπών στη Χίο, με πολυτελή σκάφη

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια