Στον δήμο Χίου πάλι τα «Θαλασσοπούλια»

Στον δήμο Χίου παραδόθηκε χθες Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, ο χώρος της πρώην κατασκήνωσης «Θαλασσοπούλια», στον Άγιο Ισίδωρο Συκιάδας Χίου, σε εφαρμογή της σχετικής από 27 Μαρτίου 2018 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο ιδιώτης, που είχε την εκμετάλλευση του χώρου και την λειτουργία της κατασκήνωσης, την παρέδωσε στον αντιδήμαρχο Περιουσίας κ. Γιώργο Καραμανή, μετά από σχετική συμφωνία που επήλθε με τον δήμο Χίου και πάντα σύμφωνα με όσα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, στην αναφερθείσα συνεδρίασή του.

Η υπόθεση αυτή, που πάει αρκετά χρόνια πίσω, ήταν ουσιαστικά ένα μεγάλο βαρίδι για τον δήμο Χίου, αφού ο ιδιώτης είχε σταματήσει την δραστηριότητα της κατασκήνωσης και είχε και εξακολουθεί να έχει οφειλές και προς τον δήμο Χίου, ενώ φαίνεται ότι τακτοποιείται το ζήτημα των προστίμων για τα αυθαίρετα που είχαν κατασκευαστεί στον χώρο της κατασκήνωσης.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα λόγω αυθαιρέτων κατασκευών, που υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ, η διαδικασία προβλέπει ότι με την παράδοση του ακινήτου στον δήμο Χίου αυτά παραγράφονται για τον ιδιώτη και ο δήμος αναλαμβάνει την νομιμοποίηση των κατασκευών, που είναι απαραίτητες στην κατασκήνωση, με σχετικά μικρό κόστος.

Ο ιδιώτης είχε ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο και την διαγραφή των λοιπών οφειλών του προς τον δήμο, από μισθώματα, δημοτικά τέλη, οφειλές προς ΔΕΥΑΧ, επί των οποίων – ωστόσο – το συμβούλιο απεφάνθη αρνητικά. Άρα, οι οφειλές αυτές παραμένουν – μόνον από μισθώματα πλησιάζουν τις 70.000 ευρώ – και θεωρητικά ο δήμος θα τις διεκδικήσει, εκτός αν ο οφειλέτης μπει σε κάποια ρύθμιση και τις εξοφλήσει σταδιακά.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο δήμος Χίου προσανατολίζεται να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου, συνολικής επιφάνειας περίπου 16 στρεμμάτων, για το οποίο – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες – υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και είναι πολύ πιθανόν η διαδικασία δημοπράτησής του να γίνει και πριν το καλοκαίρι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια