Στον Κάμπο με το Κέντρο Πρόληψης Χίου

Περιήγηση στον όμορφο Κάμπο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος.

Με οδηγό τον  κ. Σταύρο Σπυράκη, Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης οι συμμετέχοντες περιδιάβηκαν τον Κάμπο.

Στη δράση συμμετείχαν λυκόπουλα και πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου καθώς και η πρόεδρος κ. Μαργαρίτα Μαρτάκη και μέλη του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου (ΦΟΚ) και η πρόεδρος κ. Ερμίνα Τάμαρη και μέλη του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών (ΜΕΟΘ).

Η περιήγηση κατέληξε στο Perivoli Citrus museum and café. Στον συγκεκριμένο χώρο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις αναμνήσεις για τα παιχνίδια των παιδιών του Κάμπου στο παρελθόν -και τα παιδιά να γνωρίσουν βιωματικά κάποια από αυτά- από τον κ. Γιάννη Παϊδούση, συγγραφέα του βιβλίου «Καμπούσικες ιστορίες της βεγγέρας» (εκδ: Άλφα-Πι).

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη δράση που «έβαλε ένα λιθαράκι» στη σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους, με τον τόπο τους και την ιστορία του, στον αντίποδα της αποξένωσης, της μοναξιάς και του ατομισμού που οδηγούν στις εξαρτήσεις.  

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια