Στον κυματοθραύστη του λιμένα Μυτιλήνης προσέκρουσε το πλοίο “Αρμενιστής”

Στον κυματοθραύστη του λιμένα Μυτιλήνης, λόγω βλάβης στα χειριστήρια των κύριων μηχανών προσέκρουσε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου 2021, το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “Αρμενιστής”, της εταιρείας Αειναύτης Ν.Ε., νηολογίου Χίου 462, κατά την διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε χειρισμούς πρόσδεσης.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Μύρινα – Μυτιλήνη με τρεις επιβάτες και 27 φορτηγά  οχήματα. Προσέδεσε με ίδια μέσα στον εμπορικό λιμένα της Μυτιλήνης και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Στελέχη του τοπικού κλιμακίου επιθεώρησης πλοίων μετέβησαν επί του πλοίου, όπου διαπίστωσαν εκδορές και αποχρωματισμούς στο πρυμναίο δεξιό τμήμα του πλοίου πάνω από την ίσαλο.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση, ενώ από το λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα .

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια