Στον ναό του Αγίου Γεωργίου Συκούση με εικονική πραγματικότητα

Νέα παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, μέσω της οποίας βρισκόμαστε χάρη στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στον ναό του Αγιού Γιώργη Συκούση.

Η ταινία, αποτελεί το τέταρτο μέρος μιας τετραλογίας, αφιερωμένης στη βυζαντινή ταυτότητα της Χίου και στη σειρά των οκταγωνικών της ναών, στους οποίους η Εφορεία έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια εκτεταμένα έργα αποκατάστασης και συντήρησης.

Με την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων, το κοινό μπορεί να προσεγγίσει με έναν καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο το σημαντικό ναό του Αγίου Γεωργίου Συκούση. Η  στατική και μονοδιάστατη αφήγηση μετατρέπεται σε ζωντανή εμπειρία, την οποία ο θεατής βιώνει σαν να βρίσκεται μέσα στο μνημείο με δυνατότητα να κινείται ελεύθερα σε 360 μοίρες, όπως και στον πραγματικό κόσμο.

Η ταινία προορίζεται για όλους, αλλά κυρίως προσφέρεται για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο από κοντά είτε γιατί ζουν μακριά  από το νησί, είτε γιατί τους εμποδίζουν άλλοι λόγοι. Μπορεί να τη παρακολουθήσει  κανείς από το κινητό τηλέφωνό του, το τάμπλετ, τον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή του.  Η εμπειρία αναβαθμίζεται σημαντικά από τη χρήση των χάρτινων ή των ειδικών συσκευών VR 360 που κυκλοφορούν στην αγορά.​

Η ταινία έχει διάρκεια 7.14 λεπτά και είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της Εφορείας https://efachi.gr/agios-georgios-sykoysis/ και από το κανάλι της στο YouTube

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια