Στον συνήγορο του πολίτη για τις αυξήσεις της ΔΕΥΑΧ

Στον Συνήγορο του Πολίτη καταθέτει καταγγελία η Ένωση Καταναλωτών Χίου για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ, ζητώντας την ακύρωση αυτής της απόφασης στην πράξη. Αναλυτικά στην επιστολή της η ΕΝΚΑ Χίου αναφέρει:
“Η απόφαση ελήφθη στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 15/12/2021 και θα έχει άμεση εφαρμογή από την αρχή του νέου έτους! Η δικαιολογία εκ μερους της εταιρείας είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής της ενέργειας και η πιθανολόγηση τελεσιδικίας εις βαρος της εταιρείας ποσού απο εργατικες διαφορες μέσα στο 2022.
Επειδή η αύξηση είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη και υπερβολική,  επιβαρύνει δε κυρίως τους μικρους καταναλωτές και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, επειδή η εν λόγω εταιρεία παρότι έχει μεγάλο ταμειακό απόθεμα και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, έχει προχωρήσει εντελώς παράνομα σε σταση πληρωμης της ΔΕΗ , ενώ την ίδια στιγμή  δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικά βήματα για την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών ύψους 4.500.000€ απο καταναλωτές ύδρευσης και επειδή είναι η χειρότερη δυνατή εποχή για αυξήσεις στα νοικοκυριά εν μέσω τετοιας πρωτοφανούς κρίσης , ζητάμε ως Χιώτες καταναλωτές να επιληφθείτε του θέματος ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η επιβληθείσα παράλογη  αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝ Χίου”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια