Στον τόπο του… εγκλήματος ο Μηταράκης – Από γιαπί έγινε φάντασμα το δικαστικό μέγαρο Χίου

Το έργο – φάντασμα του δικαστικού μεγάρου Χίου, που επρόκειτο με μύριες όσες καθυστερήσεις να παραδοθεί τον προσεχή μήνα Μάρτιο 2024, επισκέφθηκε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.

Στο έργο αυτό, το οποίο ως «καινούργιο κοσκινάκι» μου προέβαλλε προεκλογικά και τώρα γίνεται η πανωλεθρία του, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι βρίσκεται σχεδόν στην κατάσταση που το είχε αφήσει, σε εκείνην την περιώνυμη προεκλογική του περιοδεία, ομού μετά του αναδόχου (αψευδής μάρτυς οι δικές του σημερινές φωτογραφίες).

Πλειοδοτούσαν δε, τότε, αμφότεροι ότι το έργο, το οποίο σύμφωνα με την αρχική σύμβαση θα ήταν έτοιμο τον Μάιο του 2023, θα παρεδίδετο το πρώτο τρίμηνο του 2024, δηλαδή τον προσεχή μήνα. Ο δε ανάδοχος είχε δώσει και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών.

Μετά την σημερινή επίσκεψή του ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το εργοτάξιο του δικαστικού μεγάρου, όπου συνάντησα και συνομίλησα με τους υπεύθυνους του αναδόχου. Τους ενημέρωσα για την συνάντηση που είχα με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάο, τόνισα ότι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί πρωταρχικό μου στόχο και τους επεσήμανα ότι τόσο το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, όσο και εγώ αναμένουμε άμεσα να ολοκληρωθούν οι εργασίες, δίχως περαιτέρω καθυστερήσεις».

Δηλαδή, τι λέει; Τίποτα για την παράδοση του έργου

Από την δήλωσή του βουλευτή της Ν.Δ. ουδεμία προοπτική παράδοσης του έργου, έστω και με τις προφανείς καθυστερήσεις, προκύπτει. Ούτε αναφορά γίνεται για το τι είπαν οι εκπρόσωποι του αναδόχου.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιμέρους εργασίες είτε έχουν σταματήσει, είτε εκτελούνται με ρυθμούς χελώνας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι τα συνεργεία αποχωρούν από το εργοτάξιο το ένα μετά το άλλο, επειδή δεν πληρώνονται.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων το έργο του δικαστικού μεγάρου από έργο της γενιάς μας, όπως αρέσκεται να διαφημίζει ο κ. Μηταράκης, έχει καταστεί ένα ημιτελές έργο, όπως το φράγμα Κόρης Γεφύρι και το αεροδρόμιο της Χίου.

Κυριολεκτικά θυμίζουν κηδεία οι φωτογραφίες