Στον Βαρθολομαίο θα φτάσουν οι… πομπές του Μάρκου

Την πρόθεσή του να προσφύγει στον οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την συμπεριφορά του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου στην υπόθεση της πρόσφατης εναντίον του επίθεσης από τον παπά Νίκο Λιαδή, στα Φλάτσια, έκανε γνωστή ο υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι ακόμα αναμένει την απάντηση του κ. Μάρκου για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο συνέβη στα Φλάτσια την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, όταν ο παπάς πέταξε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κέρματα που πήρε από το παγκάρι, φωνάζοντας «τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία, να φύγεις από εδώ».

Ο κ. Μιχαηλίδης, υπενθυμίζουμε, έχει στείλει σχετική επιστολή στον κ. Μάρκο, καθώς και στην ιερά σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον προκαθήμενό της κ. Ιερώνυμο, αλλά ουδεμία απάντηση έχει λάβει έως σήμερα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Ιουνίου 2019, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε απολύτως σαφές ότι «έχω συνδέσει απόλυτα την συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιερέα με την γενικότερη στάση του μητροπολίτη πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα κι έχω πει δημόσια ότι οι πρακτικές αλληλοκαθοδηγούνται».

Διευκρίνισε περαιτέρω ότι σε ζητήματα πνευματικής πτυχής η μητρόπολη Χίου ανήκει στις νέες χώρες, άρα υπάγεται και αναφέρεται στο οικουμενικό πατριαρχείο και τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση τόσο από την τοπική, όσο και από την Ελλαδική Εκκλησία «θα προσεγγίσουμε το ζήτημα με σοβαρότητα και θα εξαντλήσω σε κάθε περίπτωση όλες τις δυνατοτητες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια