Στον βωμό της επικοινωνίας η πολιτική στο Περιφερειακό Συμβούλιο

5

Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων των καιρών, να επιτελέσει τον ρόλο που οφείλει το Περιφερειακό συμβούλιο συζητώντας για θέματα αιχμής, όπως το προσφυγικό ή η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά καλεί την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Συνδυασμός, Βόρειο Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή.
Σε ανακοίνωση του σημειώνει: «Παρά τις συνεχείς -σχεδόν σε κάθε Π.Σ.- επισημάνσεις και προτάσεις μας -προφορικές και γραπτές- κρίσιμα θέματα παραπέμπονται στην καλύτερη των περιπτώσεων στις καλένδες, για να μην πούμε ότι πετάγονται στο «καλάθι των αχρήστων». Θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και κυρίως αποτελούν θέματα ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας και τους πολίτες τους, όπως η επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ από 1/1/18, που θα βάλει ταφόπλακα στην οικονομία των νησιών μας, ή το προσφυγικό του οποίου οι ροές αυξάνονται ολοένα και περισσότερο από το Σεπτέμβρη, ή η περιβόητη συνεδρίαση για την ίδια τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε κ.ά.
Αποκαλυπτική της τακτικής που ακολουθεί η κ. Καλογήρου είναι η ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του Π.Σ. Ενώ τα κρίσιμα ζητήματα διογκώνονται όλο και περισσότερο και απειλούν, η συνεδρίαση θα αναλωθεί σε δύο μόνο θέματα, με το ένα, μάλιστα, να είναι κατ’ εξοχήν διαδικαστικό.
Επιτέλους, κύριοι και κυρίες της συμπολίτευσης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και των ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου και μην αρκείστε σε διαχειριστικά θέματα, προωθώντας μόνο ό,τι… στολίζει την επικοινωνιακή σας εικόνα.
Σταθείτε στο ύψος και τις απαιτήσεις των καιρών και μην επιβεβαιώνεται τους λόγους για τους οποίους κάθε φορά σας καταγγέλλουμε: ότι η πολιτική σας είναι υπαλληλική, επιφανειακή και αποκλειστικά επικοινωνιακή…»

Σχόλια