Στοχευμένες δράσεις για τον τουρισμό της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου

Η ενίσχυση – μέσα από στοχευμένες δράσεις – της προβολής της Λέσβου για την τουριστική περίοδο 2016, ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες και για άλλα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες εξέτασαν εναλλακτικές δυνατότητες συνεργασίας και ανάληψης στοχευμένων δράσεων προκειμένου να προληφθούν και να περιοριστούν τυχόν συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος στον τουρισμό.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΤ, υπό τη προεδρία του γενικού γραμματέα Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδιου για τον Τουρισμό) κ. Γερ. Ζαχαράτου και με συμμετοχή της προέδρου του ΕΟΤ κας Ελισσάβετ Χατζηνικολάου και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΤ. Την Περιφέρεια και το νησί της Λέσβου εκπροσώπησαν, για λογαριασμό της επιτροπής διαχείρισης κρίσης, που έχει συσταθεί στο νησί, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκε και η εθνική επιτροπή της UNESCO στη χώρα μας και συμμετείχε με την πρόεδρό της κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα και τη γενική γραμματέα κα Χρ. Μπουλακάκη, προκειμένου να εξετάσει από κοινού με τους άλλους συμμετέχοντες δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου της UNESCO για την στήριξη του τουρισμού της Λέσβου.

Συμφωνήθηκε οι εκπρόσωποι της Λέσβου να επανέλθουν με οριστικές προτάσεις, που στη συνέχεια θα εξεταστούν και θα υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ.