«Στρατιωτικός νόμος» Ζερβάκη στον δήμο Χίου – Μην απαντάτε στους συμβούλους

Ομαδικά πυρά από τις δημοτικές παρατάξεις Χίος Μπροστά και Λαϊκή Συσπείρωση δέχεται ο γενικός γραμματέας του δήμου Χίου κ. Αντώνης Ζεβάκης, ο οποίος με απανταχούσα του καλεί τις υπηρεσίες του δήμου να μη ενημερώνουν τους δημοτικούς συμβούλους, προς τους οποίους επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα «στρατιωτικής πειθαρχίας».

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η ανακοίνωση, την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, της ΛΑΣ, που καλεί τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη: «Συμμαζέψτε τον γενικό γραμματέα, ο δήμος δεν είναι στρατός». Τον καλεί, επίσης, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζερβάκη αν δεν ανακαλέσει την κατάπτυστη, όπως την χαρακτηρίζει, επιστολή του προς τις υπηρεσίες, ενώ «αν δεν υπάρξει ανάκληση και παραμείνει στη θέση του ο γενικός γραμματέας, είναι πρόσωπο ανεπιθύμητο».

Αναλυτικά, η ΛΑΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Με μια κατάπτυστη επιστολή του, μνημείο αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και αυταρχισμού, ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Ζερβάκης, επιχειρεί ωμή παρέμβαση προς τις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να τις φιμώσει, ώστε να μην ενημερώνουν τις αντιπολιτεύσεις και γενικά τους δημοτικούς συμβούλους, επικαλούμενος διατάξεις , που – ως συνήθως – τις ερμηνεύει αυθαίρετα.

Δεν έχει αντιληφθεί, ότι είναι διορισμένος, άρα υπάλληλος και υφιστάμενος του κάθε αιρετού δημοτικού και τοπικού συμβούλου, εντεταλμένος να διευκολύνει συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο έργο τους και όχι να τοποθετεί εμπόδια, να υπονομεύει το έργο όλων μας και να αυθαιρετεί σε βάρος της όποιας διαφάνειας απέμεινε στη λειτουργία του δήμου με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σε βάρος της όποιας δυνατότητας ελέγχου έχει απομείνει στις αντιπολιτεύσεις.

Επιτέλους, υπάρχουν και όρια!!! Τις υποδείξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας ως δημοτικών συμβούλων ας τις κρατήσει για τον εαυτό του.

Καλούμε τον δήμαρχο να ζητήσει την παραίτησή του αν δεν ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», διαφορετικά επωμίζεται και καλύπτει τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που γυρνάνε τον δήμο σε μαύρες για τη χώρα μας εποχές.

Σε κάθε περίπτωση για τη Λαϊκή Συσπείρωση αν δεν υπάρξει ανάκληση και παραμείνει στη θέση του ο γενικός γραμματέας, είναι πρόσωπο ανεπιθύμητο».

Χίος Μπροστά: Η διολίσθηση προς τον αυταρχισμό συνεχίζεται

«Στο δημοτικό συμβούλιο δεν “απαντούν” σε προφορικές ερωτήσεις. Τώρα, προτείνουν στις υπηρεσίες να μην απαντούν στα γραπτά ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων.

Η διολίσθηση προς τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά συνεχίζεται. Εκτός από την απλή αναλογική ,τώρα μάλλον ενοχλεί και η άσκηση των καθηκόντων της αντιπολίτευσης».

Η επίμαχη εγκύκλιος Ζερβάκη προς τις υπηρεσίες του δήμου Χίου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια