Συγκεντρώνουν υπογραφές κατά των τηγανέλαιων οι Λαγκαδούσοι

Την συγκέντρωση υπογραφών κάτω από ψήφισμά τους κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας στην περιοχή της Λαγκάδας Χίου μονάδας καύσης τηγανέλαιων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ξεκινήσει οι κάτοικοι της Λαγκάδας στην πλατφόρμα avaaz.

Όλοι εμείς, οι κάτοικοι της Λαγκάδας Χίου, ζητάμε άμεσα την ακύρωση της άδειας λειτουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση τηγανέλαιων, που έχει ήδη αρχίσει να εγκαθίσταται στην είσοδο του χωριού, σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό, από το αθλητικό κέντρο και εκδρομικό χώρο των μαθητών του σχολείου και ελάχιστα μέτρα από το δάσος του Καρυδά.

Οι διαδικασίες αδειοδότησης, χωρίς την προαπαιτούμενη δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εγείρουν βάσιμες αμφιβολίες για τον κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα του “έργου”, σε ένα γραφικό χωριό, που προσανατολίζεται σε μια ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια της ηθικής του δίκαιου και όχι του “νόμιμου”, στεκόμαστε αντιμέτωποι σε κάθε πρακτική που προσβάλλει τον περιβάλλοντα χώρο του χωριού μας, την υγεία, την οικονομία, την αισθητική, την ταυτότητά μας και κυρίως το δικαίωμά μας στη συμμετοχή και τη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν.

Τα ψηφίσματα αυτά αποτελούν για μας ένδειξη συμπαράστασης κι ένα ακόμα κίνητρο για την συνέχεια στο δύσκολο αγώνα μας.

Όσοι θέλουν να υπογράψουν το αναφερόμενο ψήφισμα μπορούν να πατήσουν εδώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια