Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, προβοκάτσια καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Μεθοδευμένη και προβοκατόρικη προσπάθεια ώστε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2019, στην πλατεία Βουνακίου της Χίου, να παρουσιασθεί ότι έχει ρατσιστικό περιεχόμενο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, που διοργανώνει την συγκέντρωση.

Αναλυτικά, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Έντονα ερωτηματικά προκαλούν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ,που εμμέσως πλην σαφώς , αφήνουν να διαφανεί, προβοκατόρικα δυστυχώς, ότι η σημερινή συγκέντρωση απεγκλωβισμού από τα νησιά μας και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, στην οποία δηλώνουν συμμετοχή πολλοί φορείς στη Χίο έχει ρατσιστικό περιεχόμενο ενάντια στα θύματα των πολέμων.

Διαστρεβλώνουν συνειδητά το περιεχόμενο του αιτήματος των φορέων για απεγκλωβισμό των προσφυγών – μεταναστών, για το κλείσιμο των φυλακών των hot spot και τη μη δημιουργία νέων. Ενοχλούνται προφανώς με τις αποφάσεις των τελευταίων ημερών.

Γι΄ αυτό διαστρεβλώνουν το αίτημα για την απομόνωση των ρατσιστικών φωνών, την καταδίκη των υπαίτιων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς.

Όλοι αυτοί που δρουν υπογείως και με προβοκατόρικο τρόπο, με ψεύτικες φήμες ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, πρέπει να πάρουν την απάντησή τους με μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Βουνακίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια