Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του Γιάννη Παληού

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού από την τράπεζα Alpha Bank, καλεί το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 11:00 και συγκέντρωση στις 19:00, έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

“Στις 7 Ιούλη είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός  της πρώτης κατοικίας του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού από την τράπεζα Alpha Bank.

Μέχρι τώρα εμείς με τον αγώνα μας τους σταματήσαμε, τους καθυστερήσαμε.

Σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται οι γειτονιές και αγωνιστικά διώχνουν τα κοράκια των τραπεζών, που κλέβουν το βιός του λαού.

Το ίδιο κάναμε και με συμπατριώτη μας στη Μυτιλήνη με δυναμική διαμαρτυρία.

Αυτός είναι ο δρόμος, να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να κόψουν το φαΐ το δικό μας και των παιδιών μας!  Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι.

“Κακοπληρωτής”, “Μπαταχτσής”  δεν είναι ο λαός, είναι εκείνοι που παίρνουν πακτωλό δανείων, δανεικά κι αγύριστα!

Βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι, άνεργοι, συγγενείς και φίλοι του Γ. Παληού, υψώνουµε και πάλι φωνή συμπαράστασης και αντίστασης”, αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, δικεδικώντας, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας, με κεντρικό σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Τι δηλώνει ο Γιάννης Παληός

Ο Γιάννης Παληός σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: “Με το αίτημα να σταματήσουν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας σας καλώ την Τρίτη 20-6 -2023 έξω από την alfa bank Απλωταριάς στη διαμαρτυρία κατά του προγραμματισμένου πλειστηριασμού του μοναδικού σπιτιού μου.
Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού και να το ξαναπούμε όσοι από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας: Δεν είμαστε ούτε στρατηγικοί κακοπληρωτές ούτε μπαταχτσήδες. Είμαστε βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές απαιτήσεις των τραπεζών”.

Ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Χίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου και ο εμπορικός Σύλλογος

 

ΦΩΤΟ: Από προηγούμενη κινητοποίηση για τον ίδιο λόγο