Συγκέντρωση στο νοσοκομείο κατά της εκχώρησης της καθαριότητας σε εργολάβο

Με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, καθώς και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου Χίου, θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι στην απόφαση της διοίκησης για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου σε εργολάβο.

Στην ανακοίνωση – πρόσκληση το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) αναφέρει τα εξής:

«Τα σχέδια της κυβέρνησης Ν.Δ. και διοίκησης του νοσοκομείου για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου μας πρέπει να μείνουν στα χαρτιά.

Η κατάπτυστη απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, που δρομολογεί την επαναφορά των «καλών εργολάβων» στην καθαριότητα και την εκδίωξη των εργαζομένων που ήδη δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις αποτελεί πρόκληση εν μέσω πανδημίας για τους υπηρετούντες την δημόσια υγεία. Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του νοσοκομείου μας, γι΄ αυτό τυχόν απόλυσή τους – εκτός από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους – θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Εκτός των άλλων, μας οδηγούν σε ένα μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς γαλέρας, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων, την απλήρωτη εργασία, τα μειωμένα δικαιώματα και τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς.

Η σιγή νεκροταφείου και ο βούρδουλας του εργοδότη που επιχειρούν να μας επιβάλουν δεν θα περάσουν. Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια μπροστά στην νέα αντεργατική πρόκληση κυβέρνησης Ν.Δ. και διοίκησης.

Οι ανάγκες της καθαριότητας του νοσοκομείου είναι μόνιμες, μόνιμες πρέπει να είναι και οι εργασιακές σχέσεις των καθαριστών.

Απαιτούμε, τώρα, να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση!

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.
  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες στα νοσοκομεία.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια