Σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για τους πλημμυροπαθείς ζητά η ΛΑΣ

Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Αναλυτικά, στην επιστολή, που υπογράφουν ο κ. Μάρκος Σκούφαλος, επικεφαλής της ΛΑΣ και η δημοτική σύμβουλος κα Κλαίρη Κωστάλα, σημειώνονται τα ακόλουθα:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με λύπη μας και οργή  πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του δημάρχου Χίου, ότι ζήτησε από την ΚΕΔΕ, από την πρώτη ώρα να συλλέξουμε ως δήμος Χίου είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις πλημμύρες και η οδηγία ήταν να περιμένουμε, οπότε  είμαστε έτοιμοι και σε αναμονή!!!           

Κατ’ αρχήν δηλώνουμε ότι θεωρούμε πολιτικά ανήθικη  και αβάσιμη τη θέση της ΚΕΔΕ και του προέδρου της,  που συνοδεύτηκαν με αντίστοιχες δηλώσεις, περί μη δυνατότητας διαχείρισης του προς συλλογή υλικού από τους εκεί δημάρχους.

Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν τη συνενοχή στην καταστροφή των τοπικών αρχών που άφησαν και αφήνουν απροστάτευτο το λαό μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας.

Η στάση αυτή της ΚΕΔΕ βάζει πλάτη στα προδιαγεγραμμένα κυβερνητικά και κρατικά εγκλήματα όλων των κυβερνήσεων  της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ξεπλένει τις αμαρτίες τους.

Γι΄ αυτούς τους λόγους ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, είτε διά ζώσης είτε διά περιφοράς, προκειμένου το σώμα να αποφασίσει την άμεση συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Να αποφασίσει την αποστολή διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ για την απαράδεκτη και καταδικαστέα αυτή στάση της.