Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από τον θάνατο του 19χρονου

Όλη η κοινωνία της Χίου παρακολουθεί συγκλονισμένη τα γεγονότα που αφορούν τον άδικο χαμό του 19χρονου που τον καταπλάκωσε η μπασκέτα το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου 2019, στη Δασκαλόπετρα.

Ο ένας μετά τον άλλο φορείς, κόμματα, οργανώσεις εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν τα συλλυπητήρια  και τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του 19χρονου στηλιτεύοντας παράλληλα την αδιαφορία και την ‘έλλειψη συντήρησης στις δημοτικές εγκαταστάσεις αναψυχής και άθλησης.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών σε ανακοίνωση του σημειώνει:

“To Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου 19χρονου που έχασε τόσο άδικα και απρόσμενα τη ζωή του στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο του νέου αυτού ανθρώπου.

Ας ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ας προστατεύσουμε τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το άτυχο παιδί!”

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστηρίζει ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του νέου είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των χωριών και των γειτονιών και ζητά να ελεγχθούν όλοι οι χώροι, άθλησης και ψυχαγωγίας.

“Γεγονότα όπως αυτό της Δασκαλόπετρας είναι αποτέλεσμα σε πολιτικό και κεντρικό επίπεδο της εγκατάλειψης από κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές των γειτονιών και των χωριών αφού προέχει η εξυπηρέτηση σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο των συμφερόντων και των κερδών των καπιταλιστών. Προέχουν αυτά και όχι η προστασία της ζωής των εργαζομένων τόσο στη δουλεία όσο και στη σχόλη.

Κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός αυτοί που πέφτουν από τα σύννεφα, αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα είναι τελικά οι απόλυτοι ηθικοί αυτουργοί. Οι κακοσυντηρημένες παιδικές χαρές, οι σκουριασμένες μπασκέτες και δοκάρια γηπέδων ποδοσφαίρου σε σχολεία, δημοτικούς χώρους κ.α. είναι τελικά μια από τις κακοφορμισμένες πληγές της καθημερινότητάς μας.

Ως Ανταρσία στο Αιγαίο καλούμε τις κάθε φορά αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν όλους τους χώρους και εγκαταστάσεις όπου αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία οργανωμένα ή μη. Να διατεθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια για την αποκατάστασή τους και τον εκσυγχρονισμό τους πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στα νησιά μας”

Στην ίδια συχνότητα και η ΚΝΕ Χίου μιλά για διαχρονικεές και μεγάλες ευθύνες και για εγκατάλειψη. “Το τραγικό περιστατικό στη Δασκαλοπετρα Χίου με το θάνατο του 19 χρόνου ύστερα από πτώση μπασκέτας, φέρνει στην επιφάνεια την εγκατάλειψη και τις τεράστιες και επικίνδυνες ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές στο νησί. Υπάρχει μεγάλη και διαχρονική ευθύνη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του”.

.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια