Σύλλογος Εργαζομένων: Αφού έφτασε σε αδιέξοδο θυμήθηκε τον διάλογο ο Κάρμαντζης

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε λόγω των προσωπικών του επιλογών ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και εξ αυτού του λόγου θυμήθηκε τώρα τον διάλογο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, αναφερόμενος στην επιμονή του δημάρχου να προσλάβει προσωπικό μέσω αναπτυξιακών οργανισμών άλλων δήμων.

Ο Σύλλογος σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, ξεκαθαρίζει ότι «ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών, δεν μπαίνει σε κανένα τραπέζι διαλόγου. Είναι αδιαπραγμάτευτος».

Αναλυτικά:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, καταγγέλλει το δήμαρχο Χίου κ. Κάρμαντζη, με αφορμή τις δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, ο οποίος εμμένει στη θέση του για την ενοικίαση προσωπικού μέσω αναπτυξιακού οργανισμού άλλου δήμου.

Φαίνεται δε ότι μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι του δήμου ο κ. δήμαρχος δεν γνωρίζει ούτε τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, στο τμήμα πληροφορικής και επικοινωνιών υπηρετούν 3 υπάλληλοι, η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης πληροφορικής στα σχολεία ανέκαθεν γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες των σχολείων και το περιφερειακό ιατρείο Παρπαριάς δεν ανήκει στον δήμο Χίου αλλά στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου!

Όσον αφορά τον γενικό διευθυντή, παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. δήμαρχος, ότι είχε λάβει έγγραφα σχετικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, μόνο που οι αμέτρητες μέχρι σήμερα μετακινήσεις προσωπικού (πάνω από 100), έγιναν ερήμην του γενικού διευθυντή του δήμου   και οι προτάσεις του ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη από τον δήμαρχο. Η κατανομή του προσωπικού δεν είναι ισότιμη, αφού – όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχτηκε – ενισχύθηκαν υπέρ του δέοντος ορισμένες υπηρεσίες και αποδυναμώνονται εντελώς άλλες, οι οποίες βεβαίως και αυτές εξυπηρετούν τους δημότες.

Όσο δε για το αξιακό σύστημα του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων η απονομή ενός αργυρού κι ενός χρυσού πανελλήνιου βραβείου στο τμήμα πληροφορικής και επικοινωνιών του δήμου μας αποτελούν αδιάψευστο κριτή.

Όσον αφορά την έκκληση του δημάρχου για συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου με σκοπό την επίλυση υπηρεσιακών προβλημάτων, γίνεται αντιληπτό ότι τώρα που οδηγήθηκε με τις προσωπικές του επιλογές σε αδιέξοδο, θυμήθηκε να ζητήσει διάλογο, συνεργασία, συναίνεση. Δυστυχώς, λίγο καθυστερημένα διαπίστωσε ότι η κάθε δημοτική αρχή για να πετύχει στο έργο της πρέπει να έχει την αρωγή του συνόλου των εργαζομένων και όχι της κάστας των ημετέρων.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο διαμηνύουν ότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, καθώς και ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών, δεν μπαίνει σε κανένα τραπέζι διαλόγου. Είναι αδιαπραγμάτευτος!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου παραμένει σταθερός στις θέσεις του, ως προς τις απαράδεκτες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στην προηγούμενη ανακοίνωσή του. Καλεί την δημοτική αρχή να διεκδικήσει άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται. Οι υπάλληλοι εργάζονταν και θα εργάζονται στον δήμο γι΄ αυτό και νοιάζονται για την διατήρηση της λειτουργίας των υπηρεσιών του, πάντα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών!»

Σχόλια