Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ κατά δημοτικής αρχής για την αναπτυξιακή εταιρεία

Πειθαρχική διαδικασία θα κινήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου κατά μέλους του, υπαλλήλου του δήμου Χίου, ο οποίος παρά την αποχή των εργαζομένων από κάθε διαδικασία που αφορά την σύσταση και δημιουργία ανωνύμων εταιρειών στους δήμους, αποφάσισε να παραμείνει και να τηρήσει τα πρακτικά στην χθεσινή – Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 – συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, που συζητούσε το θέμα της σύστασης αναπτυξιακής εταιρείας στον δήμο Χίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος συγχαίρει «την σθεναρή στάση των συναδέλφων που δεν ενέδωσαν σε απειλές! Επίσης, την οικειοθελή αποχή – αποχώρηση των δύο συναδέλφων που τηρούσαν τα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής, όταν ήρθε η σειρά του συγκεκριμένου θέματος προς συζήτηση, δηλώνοντας ταυτόχρονα συμμετοχή στην κινητοποίηση της ομοσπονδίας».

Καταγγέλλει, επίσης, την δημοτική αρχή ότι είναι ταγμένη στην πολιτική της κυβέρνησης και αποφάσισε να οδηγήσει τον δήμο Χίου σε οριστικό λουκέτο!

«Τους βολεύει αφάνταστα η δημιουργία και λειτουργία μιας τέτοιας εταιρείας στον δήμο Χίου. Αρχικά παρακάμπτει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και κάθε διαδικασία προμηθειών που ισχύει σήμερα στον δημόσιο τομέα. Στη συνέχεια προσβλέπει σε ρουσφετολογικές προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και τέλος αποφεύγει κάθε συνδικαλιστική αντίδραση απέναντι στις αντεργατικές της πολιτικές», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής παρευρέθησαν και συμμετείχαν ο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, με την συμπαράσταση του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκου Κρέτση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια