Συμμετέχει το ΣΕΣΝΟΧ στην απεργία και στην συγκέντρωση της Πέμπτης

Την συμμετοχή του στην απεργία της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2020, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10.30 το πρωί, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί ενώ είχε 6 μήνες στη διάθεσή της δεν αξιοποίησε τον χρόνο για την θωράκισή του, εν όψει του δεύτερου και αναμενόμενου κύματος της πανδημίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο της Χίου τονίζει ότι η λειτουργία της ΜΕΘ, στηρίζεται σε μία μόνο εντατικολόγο, την στιγμή που για την ασφαλή λειτουργία της απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις.
Επίσης οι θάλαμοι – οικίσκοι περιστατικών Covid – 19 που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο της Χίου, μπορεί μεν να βρίσκονται εκτός του κεντρικού κτιρίου, ωστόσο ως σήμερα κανένας δεν φρόντισε να δημιουργηθεί ένα υπόστεγο, ώστε η νοσηλεία των ασθενών να μην πραγματοποιείται υπό βροχή, όπως συνέβη με την τελευταία καταιγίδα.

Ταυτόχρονα, προσθέτει, συνεχίζονται οι συμπτύξεις κλινικών, με αποτέλεσμα τόσο στην χειρουργική κλινική, όσο και την καρδιολογική, να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά, αυξάνοντας τις ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την πιθανότητα διασποράς της επιδημίας.

Καταλήγοντας τονίζει ότι «την Πέμπτη απεργούμε και απαιτούμε, εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας –πρόνοιας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια