Συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργία της Τετάρτης

Το δικό τους αγωνιστικό παρών θα δώσουν οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022 στην Απλωταριά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων και από την έναρξη των Μνημονίων κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας και αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης, λήστεψαν τα αποθεματικά απ’ τα Ταμεία και άνοιξαν τον δρόμο για τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Τώρα, η νέα λαίλαπα της ακρίβειας έρχεται να πέσει στις ήδη ρημαγμένες συντάξεις μας, με περικοπές γύρω στα 8,5 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο, από τις απανωτές μειώσεις που δεχθήκαμε τα τελευταία χρόνια, την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, στο ΕΚΑΣ, τις περικοπές σε φάρμακα, υγεία και τη δραστική μείωση των κοινωνικών παροχών.

Η γιγάντωση της ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης μας βάζει το μαχαίρι στον λαιμό. Οι συνταξιούχοι  στενάζουν και η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με τα ψίχουλα που μας πετάει, χρησιμοποιώντας τα γνωστά τροπάρια για τη δημοσιονομική αντοχή, προκειμένου να δίνει δισεκατομμύρια στα μονοπώλια, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα της ακρίβειας και του πολέμου! Η ακρίβεια μας κλέβει τη σύνταξη και τη ζωή μας”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια