Συμπαράταξη Πολιτών: Με Μουτζούρη ευημερούν οι αριθμοί, όχι οι άνθρωποι

Την αναγκαιότητα ολιστικής προσέγγισης των πραγμάτων για την αλλαγή  των οικονομικών και των δημογραφικών δεικτών της Περιφέρειας και κατ΄επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ευημερία τους ανέδειξαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022 στελέχη της Συμπαράταξης Πολιτών, ο επικεφαλής κ. Γιάννης Σπιλάνης, η κ. Μαρία Νικολάρα και η κ. Γιούλη Αργυρούδη.

Η περιφέρεια λειτουργεί ως υπεργολάβος εκτελώντας έργα που αφορούν κυρίως διανοίξεις δρόμων καθαρισμούς χειμάρρων και ασφαλτοστρώσεις κι όχι διαμορφώνοντας με βάση τις πολιτικές της επιλογές και τον συνολικό σχεδιασμό τις προϋποθέσεις εκείνες που θα οδηγήσουν στην πραγματική ανάπτυξη και θα αναστρέψουν την πορεία ερήμωσης των νησιών μας, υποστήριξαν και οι τρεις.

“Αν θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομία των νησιών μας πρέπει να δουλέψουμε με άλλον τρόπο” δήλωσε ο κ. Σπιλάνης.

Στην έλλειψη διεκδικητικότητας από τον κ. Μουτζούρη απέναντι στην πολιτεία στάθηκε η κ. Νικολάρα τονίζοντας ότι ο περιφερειάρχης στην προσπάθεια του να γίνει αρεστός στην κυβέρνηση εν όψει εκλογών, δεν διεκδικεί, δεν ζητά και δεν πιέζει για βασικά θέματα όπως η στελέχωση του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το πανεπιστήμιο και την απουσία στήριξης της φοιτητικής μέριμνας από την κυβέρνηση αφού και ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν ανέφερε πουθενά το Βόρειο Αιγαίο στις περιοχές όπου θα κατασκευαστούν φοιτητικές εστίες.

Πέρα από το Πανεπιστήμιο, ο Κάμπος είχε επίσης εξέχουσα θέση στις τοποθετήσεις των ομιλητών με αφορμή την παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου “Γ. Καλουτάς” στο Πανεπιστήμιο με την παράταξη να συνδυάζει το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος προτείνοντας να συμβαδίζουν η έρευνα με την αγροτική ανάπτυξη και προώθηση των προϊόντων του Κάμπου και την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτισμάτων.

“Με όσα ακούμε για την περιφέρεια νομίζουμε ότι πρόκειται για έναν υπεργολάβο” σχολίασε η κ. Αργυρούδη συμπληρώνοντας ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν φάνηκε ο ρόλος που οφείλει να έχει η περιφέρεια για το ανθρώπινο κεφάλαιο και την ανάπτυξη.

“Είμαστε απόντες από την ευημερία των πολιτών, ενώ ευημερούν οι αριθμοί” τόνισαν κατηγορώντας για ακόμη μια φορά την περιφερειακή αρχή για έλλειψη σχεδιασμού. ‘Τα νησιά μας χρειάζονται πλάνο ανάταξης με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, χρειαζόμαστε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον αστικό ιστό αλλά και στην περιφέρεια” κατέληξαν.