Συμβολική συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά από την ΑΔΕΔΥ

Σε συμβολική συγκέντρωση-μέσω εκπροσώπων των σωματείων και με τα κατάλληλα μέσα προστασίας – στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Χανδρή στις 11.00 την Παρασκευή 1η Μαίου 2020, καλεί τα μέλη του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην είσοδο της Απλωταριάς και συμβολική πορεία προς στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 11.00 όπου θα γίνει η εκδήλωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

Η 1η του Μάη είναι απεργία και έτσι θα τη γιορτάσουμε , οργανώνοντας την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς .Δεν θα υποκύψουμε στο κάλεσμα για σιωπητήριο της κυβέρνησης. Εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες της τάξης μας, τη θυσία των συναδέλφων μας στο Σικάγο, του Μάη του ‘36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή το Μάη του ‘44. Συνεχίζουμε την πάλη τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα της εργατικής τάξης,

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη , τους εργαζόμενους στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της «υγειονομικής» κρίσης, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, ακόμη και στην κορωνίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, παρά τον ηρωισμό των εργαζομένων σε αυτά, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων στοιχειώδους προστασίας με κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, η ανεργία, η δοκιμή νέων, πιο εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές εικόνες που αποδεικνύουν τη σήψη και την ιστορική χρεοκοπία του καπιταλισμού. Την ίδια στιγμή, το κυνήγι του κέρδους και οι ανταγωνισμοί γύρω από αυτό υπονομεύουν τις υπαρκτές δυνατότητες της επιστήμης και της έρευνας, που θα μπορούσαν να δώσουν πιο γρήγορα διέξοδο στη σημερινή πανδημία και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Μας βάζουν μπροστά στην «ατομική ευθύνη» για  να κρύψουν τις  μεγάλες κρατικές ελλείψεις, κυρίως στα δημόσια συστήματα Υγείας, στην εκπαίδευση , στην προσπάθεια επιβολής σιωπητηρίου στους εργαζόμενους, στην επιδίωξη υποταγής των εργαζόμενων στους στόχους του κεφαλαίου, στην επεξεργασία μέτρων άμεσης οικονομικής κρατικής παρέμβασης προκειμένου να ανακάμψουν το καπιταλιστικό σύστημα και το κέδρος για τους λίγους .

Τα εκατομμύρια ευρώ σε κλινικάρχες , σε καναλάρχες, σε επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο που συνεχίζει να απολύει και να ελαστικοποιεί τις σχέσεις εργασίας, το πολυνομοσχέδιο της Εκπαίδευσης που ρίχνει στον εξεταστικό Καιάδα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών , αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «δε μένει στο σπίτι» αλλά χρησιμοποιεί τη δική μας σιωπή για να μας τσακίσει το σπίτι.

Δεν θα πληρώσουμε πάλι οι εργαζόμενοι την ανάπτυξη τους . Ο κορονοϊός θα γιατρευτεί και η πανδημία θα περάσει, όπως πέρασαν κι άλλες στο παρελθόν, ο καπιταλισμός όμως είναι αθεράπευτος και θα συνεχίζει να βασανίζει την ανθρωπότητα, με τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, την καταστροφή του περιβάλλοντος,

Υπάρχει διέξοδος!  Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί. Δεν έχουμε αυταπάτες!!! Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον ταξικό αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια