Συναγερμό για το Θόλος κηρύσσει η συντονιστική επιτροπή αγώνα

Μαχητική πρόσκληση για συμμετοχή σε άμεσες κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτραπεί ο κυβερνητικός σχεδιασμό για την δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, απευθύνει στους πολίτες και στους φορείς της Χίου η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα και θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Χίου, σε χρόνο που θα εξαρτηθεί από τη πορεία των εξελίξεων. Προφανώς, θα είναι σε άμεση συνάρτηση με τις κινήσεις της κυβέρνησης για την εγκατάσταση εργολάβου και την έναρξη εργασιών στο Θόλος.

Η συντονιστική επιτροπή καλεί όλους τους φορείς τους νησιού, καθώς και τις τοπικές κοινότητες να συντονίσουν τον βηματισμό τους μαζί της και να προετοιμάζονται για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση με πρώτο τον πρωθυπουργό και τον  υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μηταράκη, περηφανεύονται για τα κέντρα φυλακές της Ε.Ε. στα νησιά μας.

Πρόσφατα, εγκαινίασαν το τερατούργημα στη Σάμο, που θα εγκλωβίζει πάνω από 3.000 ανθρώπους και ανήγγειλαν με τυμπανοκρουσίες το ξεκίνημα των έργων για το νησί μας, στο Θόλος και στη Μυτιλήνη. 

Αλήθεια, αφού σταμάτησαν οι ροές, όπως ισχυρίζονται, γιατί φτιάχνουν τα κέντρα σε μέγεθος μιας πόλης; Απλούστατα:

Για να τους εγκλωβίζουν μόνιμα στα νησιά μας με τα λεφτά της Ε.Ε., που είναι λεφτά όλων των φορολογούμενων πολιτών της και φυσικά και δικά μας!!!

Ήρθε ξανά η ώρα του αγώνα!!! Θα τους αφήσουμε;

Πριν ενάμιση χρόνο, βρεθήκαμε η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών πάνω στα βουνά, για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια, για να αντιμετωπίσουμε τον στρατό κατοχής των ΜΑΤ, που έστειλαν τα κυβερνητικά επιτελεία και ο υπουργός Μηταράκης.

– Δεν θέλουμε το μέλλον του νησιού να είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

– Δεν θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας να είμαστε οι δεσμοφύλακες για όλη την Ευρώπη.

– Δεν θέλουμε την «γκρίζα» οικονομία που τα πάντα θα περιστρέφονται γύρω από τις υπηρεσίες των ΚΥΤ.

– Δεν θέλουμε το νησί μας και τα νησιά μας να είναι χώροι εγκλωβισμού των θυμάτων των πολέμων τους, των κάθε λογής επεμβάσεων και της εργαλειοποίησης του προβλήματος πότε από τον Ερντογάν, πότε από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις, που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές.

– Δεν θέλουμε την μείωση του ΦΠΑ, θέσεις εργασίας, την παιδεία, υγεία και πρόνοια, ασφαλείς συγκοινωνίες, ως τα «τριάντα αργύρια» της εξαγοράς μας. Τα θέλουμε και τα απαιτούμε, γιατί είναι βασικά δικαιώματά μας και για μας και για όλο τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς και στοιχειώδης υποχρέωση κάθε κράτους είναι να τα προσφέρει αυτονόητα στα ακριτικά νησιά μας.

Συναγερμός παντού!!!

Η συντονιστική επιτροπή  αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου, καλεί τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του νησιού, τα πολιτιστικά σωματεία και φορείς, τους συλλόγους, τα τοπικά συμβούλια και τους αιρετούς όλων των βαθμών, να βρεθούν στις επάλξεις, στο πλευρό των χωριών που πλήττονται και να συντονίσουν τον βηματισμό τους με την συντονιστική επιτροπή.

Τους καλεί να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις που θα ανακοινώνονται στο επόμενο διάστημα.

Τους καλεί να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση που θα διοργανωθεί στην πλατεία της Χίου από την συντονιστική  σε χρόνο ανάλογο και με τις εξελίξεις.

Να είναι όλοι έτοιμοι από άκρη σε άκρη του νησιού να βρεθούμε αυτή τη φορά στις επάλξεις του Θόλους, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί είτε είναι Μπαμπακιές, είτε Ολύμποι, είτε οτιδήποτε άλλο.

Εμπρός στον αγώνα!!!

Να υπερασπίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, την αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμα να αποφασίζουμε για τον τόπο μας και τελικά την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας προς όλους».