Τα επόμενα βήματα για τις νέες φυλακές, στις συναντήσεις του δημάρχου

Η ανέγερση των νέων φυλακών Χίου και η συνέχιση των διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, στην Αθήνα, με τον πρόεδρο της «Θέμις Κατασκευαστική» κ. Δ. Σωτηρόπουλο και λοιπά στελέχη της εταιρείας.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στο μέχρι σήμερα επιτελεσθέν έργο και συγκεκριμένα στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής διερεύνησης των υποψηφίων χώρων, για την ανέγερση των νέων φυλακών.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή έχει ήδη επιλέξει πέντε θέσεις, με πρώτη επιλογή την περιοχή «Θόλος», για την οποία – εξ όσων έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα – εκ μέρους του δήμου Χίου εκφράζονται αντιρρήσεις και αντιπροτείνεται η περιοχή του Αίπους, όπου υπάρχουν τρεις υποψήφιες θέσεις.

Για το προσεχές Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, τα Σωματεία των σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Εξωτερικών Φρουρών του Κ.Κ. Χίου έχουν συγκαλέσει σύσκεψη φορέων, προκειμένου να συζητηθεί ευρύτερα το θέμα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις νέες φυλακές.

είχε σήμερα ο Δήμαρχος Χίου, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα στο ζήτημα της ανέγερσης νέων φυλακών καθώς και η πορεία του έργου του Δικαστικού Μεγάρου.