Συνάντηση Ευαγγελινού με ΠΕΣΑΕΝ

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου το ΔΣ του συλλόγου μας πραγματοποίησε Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Θανάση Ευαγγελινό, πραγματοποίησε η ΠΕΣΑΕΝ Χίου.

Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν ήταν, η πρόταση του Ιδρύματος Ευγενίδου  σχετικά με την υποβάθμιση των πτυχίων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και η ενσωμάτωση στο σύστημα εκπαίδευσης των ναυτικών μιας νέας επιτροπής ελέγχου της καταλληλότητας των πιστοποιητικών τους και των δεξιοτήτων τους για εργασία επί του πλοίου.

Παράλληλα, συζητήθηκε το διαχρονικό θέμα του προγραμματισμού τμημάτων στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού τα οποία συχνά καθυστερούν να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη ημερομηνία δημιουργούντας έτσι πρόβλημα για τους ναυτικούς, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί το θέμα της μη πληρωμής των επιπλέον αποδοχών των καθηγητών του ΚΕΣΕΝ κατά τις εορταστικές περιόδους.

Επιπρόσθετα, τα δύο σωματεία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των συντάξεων των ναυτικών για το οποίο τα προηγούμενα έτη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι ναυτικοί να λάβουν τις αποδοχές που δικαιούνται για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Εν κατακλείδι, τόσο ο σύλλογος μας όσο και οι εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ συμφώνησαν ομόφωνα στα ζητήματα που υπάρχουν και δέχτηκαν να τα μεταβιβάσουν στα υπόλοιπα μέλη της ΠΕΜΕΝ.