Συνάντηση Μουτζούρη – Παπαθανάση στην Μυτιλήνη για το νέο ΕΣΠΑ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση είχε αντιπροσωπεία της περιφερειακής αρχής με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, στην Μυτιλήνη, σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021- 2027 το οποίο είναι αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το προηγούμενο, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης των νήσων του Βορείου Αιγαίου.

Ζήτησε την στήριξη και την συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την οποία θεωρεί όπως τόνισε δεδομένη  και σημείωσε ότι η περιφέρεια και τα στελέχη της βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προετοιμασία και η απορρόφηση του συνολικού προϋπολογισμού 394.019.400 ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης στάθηκε στο γεγονός ότι το Βόρειο Αιγαίο είναι στην πρώτη θέση από πλευράς αύξησης του ποσοστού σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ, σημειώνοντας πως έχει ήδη προτείνει την διεξαγωγή ημερίδας, ώστε να αναλυθούν οι προκλήσεις και οι προοπτικές που υπάρχουν για το Βόρειο Αιγαίο στο νέο ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν επιμέρους θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης και τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στις νήσους του Βορείου Αιγαίου.

στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο.  Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευε .

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής  και βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, οι αντιπεριφερειάρχες αγροτικού τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος, μεταναστευτικής κρίσης και αθλητισμού κ. Δημήτρης Κουρσουμπάς, προγραμματισμού, βιομηχανίας και ενέργειας κ. Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Κωσταντίνος  Αρώνης και  ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Απόστολος Αλατζάς.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια