
Συνάντηση Σκούφαλου με τους υποψήφιους του συνδυασμού «Η Βολισσός αλλάζει»
Με τα στελέχη και υποψηφίους του συνδυασμού του αυτόνομου τοπικού συμβουλίου «Η Βολισσός αλλάζει» κ. Σωτήρη Θεοδώρου, κες Καίτη Κυλαδίτη και Ευγενία Λαγού και κ. Σωτήρη Παραδείση συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου με την Λαϊκή Συσπείρωση κ. Μάρκος Σκούφαλος.
Οι υποψήφιοι του ως τοπικού συμβουλίου αναφέρθηκαν στους στόχους τους όσον αφορά το δημογραφικό, που έχει ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση της Βολισσού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση και αξιοποίηση υδάτινων πόρων, την τουριστική ανάπτυξη, τον θεματικό τουρισμό (περιπατητικός θρησκευτικός, τουριστικό καταφύγιο και μαρίνα) και τον πρωτογενή τομέα.
Από τη πλευρά της ΛΑΣ, στο κλιμάκιο της οποίας συμμετείχαν η κα Κλαίρη Κωστάλα, ο κ. Φραγκούλης Κυλαδίτης και η κα Ελένη Κωστάλα, εκφράσθηκε η υποστήριξη των απαιτήσεων των τοπικών κοινωνιών, «με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μεταξύ μας μια συνεχής επαφή, μια διασύνδεση και ότι και οι ίδιοι θα προωθούν τα προβλήματα της περιοχής, διεκδικώντας και απαιτώντας, ώστε να δημιουργηθεί μία κινηματική κατάσταση. Επιμείναμε στα πλαίσια των διεκδικήσεών τους σε καμία περίπτωση να μη μείνει απέξω ο προϋπολογισμός του χωριού, πράγμα βασικό για τον προγραμματισμό κάθε έργου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.
Περιοδεία σε Νένητα και Καταρράκτη
Περιοδεία στα Νένητα και στον Καταρράκτη πραγματοποίησαν ο κ. Μάρκος Σκούφαλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την ΛΑΣ κα Αγλαΐα Κυρίτση και κ. Γιώργος Αμπαζής.
Συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση (ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ύφεση, συντάξεις πείνας κ.λπ.), ενώ δόθηκε έμφαση στα προβλήματα των μαστιχοπαραγωγών και στο καθεστώτος που σήμερα επικρατεί στην παραγωγή του προϊόντος και τη διατήρηση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού.