Συνεχίζει να προκαλεί ο Μηταράκης για την γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων

Δεν φαίνεται να έκρινε ότι ήταν αρκετός ο κυνισμός και η προκλητικότητα που εξέπεμψε με τις χθεσινές δηλώσεις του για την γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, επανέρχεται σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο.

Ισχυρίσθηκε, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, ότι εσκεμμένα παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του για το ενδεχόμενο χρήσης από τον φρουρό του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων του όπλου του, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε την αντιπολίτευση και μπορεί να τον έστελνε αυτή η ενέργεια στην φυλακή. Υποστήριξε δε, σήμερα, ότι δεν έχει κρίση επί του περιστατικού.

Δεν εξήγησε, όμως, αφού δεν είχε κρίση για το περιστατικό, γιατί δήλωσε (χθες): «Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή».

Στηρίζει Χρυσοχοΐδη και αστυνομικό της άμεσης δράσης

Σε άλλο σημείο της σημερινής συνέντευξής του ο κ. Μηταράκης παρέχει πλήρη στήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας: «Διαρκώς υπάρχουν ζητήματα στην ΕΛΑΣ. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει πολιτική ευθύνη ο κ. Χρυσοχοίδης, όπως και δεν είχε και πολιτική ευθύνη ο κ. Οικονόμου για άλλα περιστατικά που έγιναν. Ξέρετε, δεν μπορούμε να προσωποποιούμε τις ευθύνες για κάθε περιστατικό που συμβαίνει. Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι βέβαια πάντα να βελτιστοποιεί τους οργανισμούς στους οποίους προΐσταται». 

Πράγματι κι όταν η πολιτική ηγεσία αποτυγχάνει να βελτιστοποιεί συνεχίζει να παραμένει στην θέση της ή παραδέχεται ότι απέτυχε και παραιτείται; Μάλλον, δεν θα απαντήσει επ΄ αυτού ο κ. Μηταράκης, καθότι και ο ίδιος σε ανάλογη περίπτωση, στην ίδια θέση, δεν παραιτήθηκε, αλλά αποπέμφθηκε.

Λάδι βγάζει, όμως, και τον αστυνομικό της άμεσης δράσης, που απήντησε στο αγωνιώδες τηλεφώνημα του θύματος, λέγοντας: «Πρώτον να συζητήσουμε τις διαδικασίες που ακολουθούν στα αστυνομικά τμήματα και τη συνεργασία με το 100. Να δούμε θέματα τεχνολογίας. Παραδείγματος χάρη αυτό που είπε ο άνθρωπος από το 100 ότι “δεν ξέρω σε πόση ώρα θα έρθει το περιπολικό”, πλέον υπάρχουν τεχνολογίες που μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε τον στόλο. Οι νέες τεχνολογίες είναι τα τελευταία λίγα χρόνια. Είναι μία μεγάλη πρόκληση της Ελληνικής Αστυνομίας να βελτιώσει τα επίπεδα τεχνολογίας». 

Για το εξοργιστικό ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί, όπως απήντησε ο αστυνομικός, ουδέν άκουσε ο κ. Μηταράκης…