Συνεχίζει ο Κάρμαντζης το γαϊτανάκι με το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη

Το τελευταίο επεισόδιο στα αντιπλημμυρικά του Καλοπλύτη και των Μεστών ήταν η επίκληση – χθες Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 – εκ μέρους του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστα Τριαντάφυλλου των όσων ο ίδιος ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι αυτά τα έργα χάνονται και απεντάσσονται.

Τελικά, αυτό δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο, καθότι ο κ. Κάρμαντζης επανέρχεται σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και κάνοντας αναφορά, παιχνιδίσματα και… ερμηνείες στις λέξεις επιχειρεί να διασκεδάσει το νόημα των όσων είπε.

Επικαλείται δε το έγγραφο – υπόμνημα της τεχνικής υπηρεσίας προς το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το τοπικό συμβούλιο μνημείων, το οποίο είχε κατατεθεί πριν από το δημοτικό συμβούλιο το πρωί της 8ης Μαΐου 2020,προκειμένου να δείξει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει παραιτηθεί και συνεχίζει τις προσπάθειες για την υλοποίηση του έργου.

Στην μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του ο κ. Κάρμαντζης αναφέρει τα εξής:

«Καθότι αυτές τις ημέρες το παιχνίδι με τις λέξεις φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τη συζήτηση γύρω από τα αντιπλημμυρικά έργα, περισσότερο μάλιστα και από την ίδια τη σημασία τους για τον τόπο, εμείς προσπερνάμε τις εύλογες σημασιολογικές, εγκλιτικές, χρονικές και λεκτικές αποχρώσεις των ρημάτων “χάθηκαν”, “χάνονται”, “ματαιώνονται” και ακόμα αρκετών άλλων λέξεων που επικαλούνται αυτοί που τις επικαλούνται για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες και περνάμε στην ουσία, η οποία πιστοποιείται στη βάση τεκμηρίων και όχι ως “έπεα πτερόεντα”.

Ως εκ τούτου, παραθέτουμε το υπόμνημα σχετικά με την εκτέλεση του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής στο ρεύμα του Καλοπλύτη, το οποίο είχε κατατεθεί προς το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το τοπικό συμβούλιο μνημείων, πριν από το δημοτικό συμβούλιο το πρωί της 8ης Μαΐου.

Το παρόν έγγραφο αποτυπώνει την προσπάθεια της δημοτικής μας αρχής να επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα και τους σκοπέλους της αρχαιολογικής υπηρεσίας και να προχωρήσει το ομολογουμένως σημαντικότατο έργο των αντιπλημμυρικών, ένα έργο με χρονίζουσες παθογένειες, μπερδέματα και περιπέτειες από τις οποίες είχε περάσει άλλωστε και η προηγούμενη δημοτική αρχή και οι οποίες είναι εν πολλοίς γνωστές.

Στο διά ταύτα, λοιπόν, αποδεικνύεται η συμφωνία σημαίνοντος και σημαινομένου στα λόγια του δημάρχου, ο οποίος αποτύπωσε για ακόμα μία φορά την αγωνία να μην απολεσθεί το σπουδαίο αυτό έργο, χωρίς όμως να σταματά λεπτό από κοινού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου να μάχεται για την υλοποίηση του κομβικού αυτού έργου για το νησί μας.

Η προσπάθεια αυτή, ωστόσο, όπως και όλες όσες καταβάλλονται, ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή, φαίνεται όχι μόνο να στηλιτεύεται, αλλά και να υποσκάπτεται από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο. Δυστυχώς, η σύμπνοια και η συνεργασία που προεκλογικά ευαγγελιζόταν ήταν γράμμα κενό και ακόμα χειρότερα ο κ. Τριαντάφυλλος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός έκρινε και τον κατέταξε στην αντιπολίτευση. Θα περιμέναμε, ειδικά από νέους ανθρώπους μία σύγχρονη αντίληψη και πρακτική, την οποία, λυπούμαστε αλλά δεν την έχουμε δει ως τώρα. Ευχόμαστε να αλλάξει αυτή η στάση σύντομα για το συνολικό καλό και όφελος του νησιού μας.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς συνεχίζουμε τη δημιουργική πορεία μας, όπως ακριβώς την έχουμε οργανώσει και χαρτογραφήσει για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων μας».