Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το σφυροκόπημα Μηταράκη για την εγκύκλιο του ασύλου

Συνεχίζουν το σφυροκόπημά τους οι βουλευτές και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για την πρωτοφανούς έμπνευσης εγκύκλιο, με την οποία έστελνε στα νησιά και στον Έβρο από την ηπειρωτική Ελλάδα όλους τους αιτούντες άσυλο.

Και της οποίας την ύπαρξη ενώ αρχικά είχε… διαψεύσει, αργότερα αναγκάσθηκε να την διορθώσει, απαλείφοντας τις δυσμενείς προβλέψεις, που μετατρέπουν νησιά και Έβρο σε αποθήκες ψυχών.

Συγκεκριμένα, σε κοινή δήλωσή τους σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, οι κ. Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής και οι βουλευτές Έβρου κα Αναστασία Γκαρά, Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Λέσβου κ. Γιάννης Μπουρνούς, Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, και Κορίνθου κ. Γιώργος Ψυχογιός τονίζουν τα εξής:

«Λίγες μόνο ώρες αφότου στηλιτεύσαμε την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μετατρέψει τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε μόνιμες αποθήκες ψυχών και να επωμιστούν μόνιμα οι τοπικές τους κοινωνίες όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μηταράκης αναγκάστηκε χθες να ακυρώσει την ντροπιαστική από κάθε άποψη εγκύκλιο που ο ίδιος εξέδωσε!

Κάθε τους κυβίστηση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε βούληση ουσιαστικής και αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι το μόνο σχέδιο που έχουν αφορά το πώς θα μοιράσουν χρήμα στους «δικούς τους», παίζοντας με τις ζωές ανθρώπων και εμπαίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Η παρωδία του επικίνδυνου θιάσου της κυβέρνησης της Ν.Δ. συνεχίζεται. Η ώρα που θα πέσει η αυλαία, όμως, πλησιάζει και το ξέρουν. Ως τότε, παραμένουμε έτοιμοι να αντιπαλεύουμε άμεσα όλες τις ιδεοληπτικές τους αποφάσεις».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια