Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις συλλήψεις των προέδρων

Καταιγιστικός είναι ο ρυθμός των ανακοινώσεων διαμαρτυρίας για τη σύλληψη των προέδρων των κοινοτήτων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων.

Η ΤΕ του ΚΚΕ

Καταγγέλλει τις απαράδεκτες συλλήψεις των Προέδρων των κοινοτήτων , με τη διαδικασία του αυτοφώρου, η ΤΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι , “Εγκληματίες δεν είναι οι πρόεδροι των χωριών μας, εγκληματική είναι η πολιτική τους, που αφήνει τα χωριά χωρίς υπηρεσίες, χωρίς γιατρούς, χωρίς ασθενοφόρα” και ζητώντας να “αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία”.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Με συλλήψεις απαντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα προβλήματα των πολιτών.

Για θατσερικές πολιτικές κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣΧίου, καταγγέλλοντας τις συλλήψεις των προέδρων.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστή στις Θατσερικές πολιτικές και στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της, επιμένει εμμονικά στην συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων φέρνει υποβάθμιση της περιοχής και δημιουργεί στους κατοίκους εντονότερο αίσθημα εγκατάλειψης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απάντησε στο πρόβλημα με αστυνομία και συλλήψεις. Προσπαθεί να φοβίσει τους πολίτες για να σταματήσουν τον αγώνα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των χωριών μας, και μαζί με τους πολίτες δεν θα φοβηθούμε την σκληρή στάση της κυβέρνησης.

Ο αγώνας θα δικαιωθεί, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Συνταξιούχοι ναυτικοί

Το σωματείο συνταξιούχων ΝΑΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί την κυβέρνηση για εκφοβισμό σημειώνοντας, “ότι αυτοσκοπός της Κυβέρνησης είναι η ερήμωση των Νησιών, του νευραλγικού χώρου στο ΒΑ Αιγαίο, αυτό τελικά επιδιώκει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Την εγκατάλειψη των νησιών από τους νέους”

 

Ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν Χίου

Καταγγέλλει τη σύλληψη των προέδρων και ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Χίου, ζητώντας, “Να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους προσαχθέντες και να μην κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας τους με εργαζόμενους που έχουν πλήρη και σταθερή δουλειά και δικαιώματα”.

 

Από κοντά και η Ένωση Ομογενών Χίου

Στο πλευρό των Καρδαμύλων και των κατοίκων της ΒΑΧίου, τάσσεται με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ομογενών Χίου που εναντιώνεται στην υποβάθμιση της περιοχής και των χωριών της Βορειοανατολικής Χίου.  Διαφωνούμε στο κλείσιμο του ταχυδρομείου των Καρδαμύλων και θα συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε είδος διαμαρτυρίας χρειαστεί! Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε ενάντια σε όποια ερημοποίηση και απαξίωση της Βορειας Χίου μας!”

Απαλλαγή για τους προέδρους

Απαλλαγή για τους προέδρους ζητά το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό, τονίζοντας πως το “έγκλημα που διέπραξαν είναι το γεγονός ότι πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τον λαό του νησιού μας, ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα. Επειδή εξέφρασαν το αίτημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, που προωθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και που περνάει μέσα και από το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, μαζί με το χτύπημα των δικαιωμάτων και τις «εθελούσιες» απολύσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα εργατικά σωματεία στη Χίο, τους μαζικούς φορείς, όλο τον λαό, να καταδικάσουν την επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση της καταστολής της κυβέρνησης και να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους προέδρους που δικάζονται στις 18/04/2024.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ, να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας τους με εργαζόμενους που έχουν πλήρη και σταθερή δουλειά και δικαιώματα”.