Συνεχίζονται οι αυτοψίες στα σεισμόπληκτα από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από μηχανικούς της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στα ιδιόκτητα κτίρια που υπέστησαν ζημιά από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Το συνεργείο, που αποτελείται από μηχανικούς έφτασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής και από χθες, 30 Νοεμβρίου 2020, ξεκίνησε την εξέταση των αιτήσεων και τις αυτοψίες πόρτα- πόρτα.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά εξετάστηκαν 80 περίπου αιτήσεις ενώ απομένουν τουλάχιστον 300 ακόμη για να εξεταστούν, στη Δημοτική Ενότητα Χίου, στην Ιωνία, στα Μαστιχοχώρια, στα Καμπόχωρα, στην Ομηρούπολη, στον Άγιο Μηνά και στα Καρδάμυλα.

Όλα βέβαια τελούν εν αναμονή της απόφασης από το Υπουργείο στην οποία θα αναγράφονται το μέγεθος των ζημιών, το ύψος των αποζημιώσεων κ.λπ για να συνεχιστεί η διαδικασία.

“Είναι σε εξέλιξη οι αυτοψίες από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, είμαστε ακόμη σε αναμονή της απόφασης

Με την έκδοση της σχετικής απόφασης ιδιώτες μηχανικοί αναλαμβάνουν να κάνουν τις μελέτες που θα υποβληθούν προς έγκριση, οι όποιες άδειες απαιτηθούν δεν εκδίδονται από τη εδώ Πολεοδομία αλλά από την ίδια διεύθυνση για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και στην κάθε απόφαση θα περιγράφονται οι ζημιές, το ύψος της δαπάνης που θα απαιτηθεί, ακόμη και οι όροι χρηματοδότησης.

Να σημειωθεί ότι τα συνεργεία θα ασχοληθούν μόνο με κατοικήσιμα και ηλεκτροδοτούμενα σπίτια και θα συνεχίζουν του ελέγχους επί μια εβδομάδα.