Συνεχίζονται τα προγράμματα για παιδιά στη Βιβλιοθήκη “Κοραής”

Με βιβλιοπερίπατο συνεχίζονται τα προγράμματα για παιδιά στη Βιβλιοθήκη “Κοραής” τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, στις 11.00 με εκκίνηση από την Πλατεία Βουνακίου. Στον βιβλιοπερίπατο που θα πραγματοποιηθεί με υπεύθυνη προγράμματος την Αγγελική   Μαστρομιχαλάκη, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 έως 12 ετών και η δράση περιλαμβάνει επίσκεψη σε βιβλιοπωλεία της πόλης και αναγνώσεις βιβλίων.

Αντίστοιχη δράση υλοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα από το ΕΛΝΕΒΙ.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις ώρες εξυπηρέτησης του κοiνού, Δευτέρα έως Παρασκευή  και ώρα από 08: 00 έως 15:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες  και συμμετοχή  22710-44246.

Τα προγράμματα στη Βιβλιοθήκη συνεχίζονται ως εξής:

27/08/2019, ώρα 11:30 Βιβλιοθήκη «Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο» για παιδιά ηλικίας 5-7

Σχεδιασμός Υλοποίηση Δημοπούλου Ειρήνη

Από το ομώνυμο βιβλίο. Μια ιστορία που μας θυμίζει πως όσο διαφορετικοί και να είμαστε όλοι έχουμε μια σημαντική θέση στον κόσμο. Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα κληθούν να φανταστούν τρόπους  να βοηθήσουν τη Βούλα. Μια ευκαιρία για παιχνίδι φαντασίας, δημιουργικότητας, επικοινωνίας , ενσυναίσθησης και ενίσχυσης δεξιοτήτων ζωής.

 

29/08/2019 , ώρα 11:30 Βιβλιοθήκη «Σωματικές παιχνιδοεμπειρίες» για παιδιά ηλικίας 5-7

Σχεδιασμός-Υλοποίηση Δημοπούλου Ειρήνη

“Όλα τα παιδιά έχουν δύο βασικές ανάγκες α) έχουν ανάγκη να νιώθουν καλά με το σώμα τους και να το ελέγχουν και β) έχουν ανάγκη να είναι ικανά να δημιουργήσουν σχέσεις.” Veronica Sherborne, 1990 Το σώμα μας αποτελεί το εργαλείο μας για τον εμπλουτισμό των κινητικών μας εμπειριών. Η αίσθηση του εαυτού μας, η γνώση και η επίγνωση του σώματός μας, η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, η αυτοπεποίθησή μας, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και η ευρηματικότητά μας, η ενσυναίσθηση, η συγκέντρωση της προσοχής μας, οι κοινωνικές μας δεξιότητες, η σωματική και η συναισθηματική μας ασφάλεια, η επικοινωνία και το μοίρασμα μοναδικών εμπειριών θα προκληθούν μέσα από ένα ταξίδι κινητικών εμπειριών που αφορούν στις σχέσεις μας “Με”, στις σχέσεις μας “Εναντίον” και στις σχέσεις μας “Μαζί”. Ψυχοκινητικό και αισθητηριακό παιχνίδι σωματικών εμπειριών.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η έκθεση για τον Ρήγα Φεραίος και τους συντρόφους του Ευστράτιο Αργέντη και Αντώνιο Κορωνιό, συνεργάτες του Ρήγα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια