Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Στη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση προχώρησαν πριν από λίγο οι αστυνομικές αρχές. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη στην περιοχή της Πεντέλης, στο σπίτι φιλικού του προσώπου, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μπαρμπαρούσης είχε βρει καταφύγιο στο συγκεκριμένο σπίτι το τελευταίο 24ωρο. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν το σπίτι και όταν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιλήφθηκε την παρουσία τους, παραδόθηκε.

Η αστυνομία αναζητούσε τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση από την Παρασκευή, έπειτα από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για εσχάτη προδοσία.

Είχε προηγηθεί η ευθεία προτροπή, μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου, για την διάπραξη δύο εγκληματικών πράξεων, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και πραξικόπημα, και άσκηση δολοφονικής βίας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.

Σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Ακολούθησε καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να πέρασε από μπλόκο που είχαν στήσει οι αρχές στο Ρίο. Εντοπίστηκε να οδηγεί το Ι.Χ. αυτοκίνητό του με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια