Συνέπεια της πολιτικής των επαναπροωθήσεων, ο θάνατος της γυναίκας πρόσφυγα στα βουνά της Χίου

Να δωθεί άπλετο φως στην υπόθεση που αφορά τον εντοπισμό προσφύγων στα Καρδάμυλα, άμεσα από τα αρμόδια Υπουργεία και τις κρατικές αρχές δημόσια και αναλυτικά για το τι έχει συμβεί καθώς και για τυχόν εν εξελίξει ενέργειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσώπων, ζητούνε με κοινή δήλωση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και κ. Γιώργος Ψυχογιός, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι ηθικός αυτουργός για αυτόν τον θάνατο είναι η μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ.

“Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο αδιανόητος θάνατος ανθρώπων που περιφέρονται εξαθλιωμένοι στα βουνά, επιχειρώντας να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, αποτελεί συνέπεια της σκληρής πολιτικής επαναπροωθήσεων, που καταγγέλλεται δημόσια από όλους του κορυφαίους θεσμικούς φορείς και τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα πως εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και της απόπειρας ποινικοποίησης της αλληλεγγύης και της προσφοράς βοήθειας σε παράτυπα αφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ταυτόχρονα, αποτελεί από μόνο του εξοργιστικό το γεγονός ότι η όποια πληροφόρηση για αυτά τα συμβάντα προέρχεται μόνο από ΜΜΕ ή οργανώσεις, καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση, ασφαλώς μετά από κυβερνητικές οδηγίες. Ζητούμε άμεσα από τα αρμόδια Υπουργεία και κρατικές αρχές να ενημερώσουν δημόσια και αναλυτικά για το τι έχει συμβεί καθώς και για τυχόν εν εξελίξει ενέργειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσώπων”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια