Συνεργασία Περιφέρειας και ΔΕΥΑΝΧ για το υδρευτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

“Το ένα χέρι νίβει το άλλο”,  λέει ο λαός και αυτό αποφάσισαν να κάνουν πράξη η Περιφέρεια βορείου αιγαίου και η ΔΕΥΑΝΧ ξεκινώντας συνεργασία για την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος στο νησί.

Ο περιφερειάρχης Βορείου αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση μικρών βιολογικών της ΔΕΥΑΝΧ στα χωριά της Χίου αλλά και την κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης στο Θόλος, με το ποσό των  380.000 ευρώ.

Παράλληλα η συνεργασία θα συνεχιστεί και για το νερό του σαραπιού αλλά και για τον κατράρη ενώ σε ότι αφορά το Φράγμα στης Κόρης Γεφύρι ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε και πάλι τη δυσπιστία του απέναντι στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης αν και όπως είπε μετά την τελευταία συνομιλία του με τους αρμόδιους είναι πιο καθυσηχασμενος. “Σήμερα φεύγω από τη Χίο περισσότερο καθησυχασμένος από ότι στο παρελθόν. Θέλω να πιστεύω ότι οι υποσχέσεις του κ. Παπαγιαννίδη θα υλοποιηθούν αφού με διαβεβαίωσε ότι εντός δύο μηνών θα ξεκινήσουν οι τελικές εργασίες για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το φράγμα. Περιμένω να δω, διατηρώ επιφυλάξεις αλλά φεύγω πιο αναθαρρημένος”

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια