Συνθήκες γαλέρας στην καθαριότητα του “Σκυλίτσειου”- Μισθούς 590 ευρώ από τον εργολάβο στις καθαρίστριες

Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν οι 23 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του “Σκυλίτσειο” που βλέπουν με τη λήξη της σύμβασής τους στο τέλος του χρόνου και την πύλη εξόδου του νοσοκομείου.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο “Σκυλίτσειο” καταγγέλθηκαν οι πρακτικές της διοίκησης και η πολιτική της κυβέρνησης με το ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες, αρχής γενομένης από τα πλυντήρια με συνέχεια στην καθαριότητα.

Με αγανάκτηση μια από τις καθαρίστριες κατήγγειλε τους μισθούς πείνας στους οποίους θα αναγκαστούν αν υπογράψουν τις νέες συμβάσεις που ορίζουν μισθό 660 ευρώ τον μήνα αν και εφόσον ο εργαζόμενος δεν κάνει κανένα διάλειμμα στο ωράριο του. Αν ο εργαζόμενος κάνεις διάλειμμα, τότε ο μισθός του πέφτει στα 590 ευρώ!

Παραμονές Χριστουγέννων και 23 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δίλημμα ανάμεσα στην ανεργία ή σε συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας με μισθούς πείνας αφού κανένας δεν μπορεί να ζήσει με 590 ευρώ τον μήνα.

Ο ΣΕΣΝΟΧ ζητά πολιτική παρέμβαση για να παραμείνουν οι εργαζόμενες καθαρίστριες στο Νοσοκομείο και να παραταθούν οι συμβάσεις τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια