ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι – χέρι οι πέντε δήμαρχοι με την Ν.Δ.

Επίθεση στους πέντε δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι σε πρόσφατη κοινή ανακοίνωσή τους παρουσίασαν την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ως αποτέλεσμα συναλλαγής και ως αντάλλαγμα για το προσφυγικό εξαπολύουν οι νομαρχιακές επιτροπές Χίου, Λέσβου, Σάμου και Β Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα κατηγορούν την Νέα Δημοκρατία ότι επενδύει στον φόβο και στην μισαλλοδοξία, εμπλέκοντας σ΄ αυτήν την πολιτική της και τους δημάρχους.

Σε ό,τι δε αφορά τους δημάρχους οι νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσουν την κίνησή τους «στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της αντιπολίτευσης να παρουσιασθεί ότι τίποτε δεν γίνεται καλά από την κυβέρνηση   και αν κάνει κάτι καλό, κάτι άλλο κρύβεται».

Στη ανακοίνωση των τεσσάρων νομαρχιακών, αφού γίνεται αναφορά στις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, τονίζονται τα ακόλουθα:

«Η σημαντική βέβαια εξέλιξη, η οποία σκόπιμα κρύβεται και για αυτό και επιδιώκεται ως συνήθως «θολούρα και παραπλάνηση», είναι: το μεταφορικό ισοδύναμο και ο διπλασιασμός των κονδυλίων, που αποτελούν αλληλένδετα κομμάτια μιας συνολικής αναπτυξιακής πολιτικής για τα νησιά, την οποία η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, ούτε σχεδίασε ούτε διεκδίκησε ούτε, φυσικά, εφάρμοσε.

Να ενημερώσουμε βέβαια τους δημάρχους, ότι αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να μην αγνοήσει το άρθρο 101   του Συντάγματος, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών και μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους και πρώτη φορά μια κυβέρνηση επιτυγχάνει σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο την προάσπιση των δικαιωμάτων των νησιών.

Όσον αφορά τη Ν.Δ.   που επένδυε στην καταστροφή γιατί δεν υπολόγισε ότι ποτέ δεν είχε σταματήσει η διεκδίκηση για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά, τώρα που διαψεύστηκαν επενδύουν στα προσφιλή τους, τον φόβο, τη μισαλλοδοξία και την ακροδεξιά ρητορική, υιοθετώντας τις ξενόφοβες και ρατσιστικές  ρητορικές της φασιστικής ακροδεξιάς, απευθυνόμενη  στις  ευάλωτες κοινωνίες των νησιών, ακόμη και μέσω των αυτοδιοικητικών δομών. 

Ο δρόμος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της Ν.Δ. και όσων τους στηρίζουν είναι πλέον επικίνδυνος και οι διαχωριστικές γραμμές με την αριστερά σαφέστατες και αποδεικτέες στην καθημερινότητα».

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com