ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Ραντεβού την Πέμπτη στο δικαστήριο για την δίκη Μερμηγκούση

Πρόσκληση σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους της Χίου να παραβρεθούν στις 9 το πρωί της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2022, στο δικαστήριο της Χίου, όπου εκδικάζεται η έφεση του κ. Ματθαίου Μερμηγκούση κατά της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης του για την επίθεση στον νοσηλευτή κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, απευθύνουν ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος.

Αναλυτικά, αναφέρουν τα ακόλουθα:

Καμία ανοχή στη φασιστική βία.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου εκδικάζεται η έφεση του Ματθαίου Μερμηγκούση ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την απρόκλητη και βίαιη επίθεση κατά του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Ιουνίου 2016, όταν ο νοσηλευτής Γιάννης Κουτσοδόντης μετά από εντολή του νοσοκομείου Χίου, πήγε στο καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα του κάστρου για να συντονίσει την μεταφορά τυχόν τραυματιών. Τότε, ο Ματθαίος Μερμηγκούσης δίχως κανένα λόγο επιτέθηκε στον νοσηλευτή που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στους πρόσφυγες.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου είμαστε στο πλευρό του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξη μας σ έναν ευσυνείδητο άνθρωπο που έπεσε θύμα της φασιστικής βίας, και ζητάμε από την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να μην δείξει καμία ανοχή.

Στην Ελλάδα της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτιστικών αξιών και της κοινωνικής δικαιοσύνης ο φασισμός δεν πρέπει να σηκώνει κεφάλι. Με αγωνία περιμένουμε την απόφαση.

Βίαιες επιθέσεις σε πολίτες και ρατσιστικές φασιστικές συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους του νησιού να έρθουν στο δικαστήριο Χίου την Πέμπτη 9 π.μ., να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο φασισμό και να απαιτήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια