ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Στο απυρόβλητο ο κ. Μάρκος, για όλα… φταίει ο παπάς των Φλατσίων

«Λάδι βγάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον παπά τον Φλατσίων στην αήθη επίθεσή του κατά του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019.

Στην ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ουδεμία γίνεται αναφορά στα όσα εδήλωσε ο κ. Μάρκος, που δείχνουν και πλήρη κάλυψη, αλλά και ηθική καθοδήγηση της αθλιότητας, εξαντλώντας το όλο θέμα σε ηθικολογίες για το τι πρέπει να κάνουν οι ιερείς, ενώ εντάσσει την ενέργεια του παπά σε «μεμονωμένες ενέργειες ιερέων που δεν έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη και το αγνό συναίσθημα του ποιμνίου».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ένα πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί όταν ιερέας    στην εκκλησία των Φλατσίων, κατέβηκε από το ιερό βήμα, πετώντας κέρματα στο πρόσωπο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, φωνάζοντας ύβρεις σχετικά με την Μακεδονία.

Επικίνδυνο γεγονός που δηλώνει πόσο ο φανατισμός και η πολιτικολογία έχει αντικαταστήσει το λειτούργημα του ιερέα και μάλιστα στην ακριτική Χίο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκτός του δεδομένου ότι καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους ,το απαράδεκτο γεγονός που έγινε εν ώρα της θείας λειτουργίας, προβληματιζόμαστε για τις μεμονωμένες ενέργειες ιερέων που δεν έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη και το αγνό συναίσθημα του ποιμνίου.

Η εκκλησία ως χώρος λατρείας και οι ιερείς ως λειτουργοί του θείου λόγου δεν δικαιούται να πολιτικολογούν και να παρασύρουν.

Όλα έχουν τα όρια τους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια