ΣΥΡΙΖΑ κατά Τούμπου για την… φθινοπωρινή σύναξη Μηταράκη στους Ολύμπους

Στο στόχαστρο της κριτικής του αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργος Τούμπος, που κατηγορείται ότι έθεσε την γραμματεία της ΕΜΧ στην υπηρεσία του υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, προσκαλώντας – τηλεφωνικά και με μέιλ – για συμμετοχή στην φθινοπωρινή σύναξη των Ολύμπων, χθες Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Αναλυτικά, στην σημερινή, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει τα ακόλουθα:

Την Κυριακή στους Ολύμπους ο κ. Μηταράκης μίλησε στους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών της ΕΜΧ.

Προφανώς, ο κάθε βουλευτής έχει το καθήκον και το δικαίωμα να συνομιλεί με φορείς και συλλογικότητες, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Στην συγκεκριμένη, μάλιστα, περίπτωση είχε παραπάνω από έναν λόγους ο κ. Μηταράκης να μιλήσει με μαστιχοπαραγωγούς, αφού είναι πλέον και ο ίδιος και αφού όπως εκείνος δήλωσε πρόσφατα, καμία πόρτα δεν πρέπει να κλείνουμε.

Και αναρωτιόμαστε εμείς μήπως εκτός από αυτή του ηθοποιού θέλει να κρατήσει ορθάνοιχτη και αυτή του προέδρου της ΕΜΧ;

Το πρωτοφανές, φυσικά, δεν είναι η πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη.

Το πρωτοφανές και επιλήψιμο είναι ότι η πρόσκληση προς τους προέδρους έγινε εκτός από το γραφείο του υπουργού και από την γραμματεία του προέδρου της ΕΜΧ. Και μάλιστα και τηλεφωνικά και με μέιλ.

Από ό,τι φαίνεται όταν ο κ. Τούμπος , κατηγορούσε άλλους για κομματικούς ινστρούχτορες, καθόταν μπροστά σε καθρέφτη.

Τον  πληροφορούμε, λοιπόν, ότι αυτή η θέση που κατέχει, ιστορικά και διαχρονικά είναι μια θέση και ένας θεσμός που ενώνει όλους τους μαστιχοπαραγωγούς και δεν είθισται να χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για πολιτικές και  προσωπικές φιλοδοξίες.

Ελπίζουμε, τουλάχιστον, κ. Μηταράκη και κ. Τούμπο να είχατε το θάρρος να ενημερώσετε τους παρευρισκόμενους στην συγκέντρωση ότι το μέρισμα που παίρνουν οι μαστιχοπαραγωγοί δεν είναι αποτέλεσμα ούτε της δικής σας διακυβέρνησης και φυσικά ούτε πρωτοβουλία της δικής σας διοίκησης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια