ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στην στρατηγική της έντασης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση και πορεία στη Νέα Σμύρνη καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση στον αστυνομικό και καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, σταματώντας την ενίσχυση της βίας και του αυταρχισμού.

Χιλιάδες κάτοικοι κατέβηκαν στη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Οικογένειες, εργαζόμενοι, άντρες, γυναίκες, νεολαία, φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία με αφορμή την αδικαιολόγητη αστυνομική βία και τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού την περασμένη Κυριακή.

Όλος αυτός ο κόσμος κατέβηκε στη συγκέντρωση, νίκησε τον φόβο που προσπαθεί να του σπείρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και διαδήλωσε υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων, των ελευθεριών, και της δημοκρατίας.

Κάποιοι ελάχιστοι προσπάθησαν δυστυχώς με πράξεις βίας να αμαυρώσουν την αυθόρμητη, ειρηνική και μαζική συγκέντρωση των πολιτών.

Προφανώς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον αστυνομικό, και θεωρούμε ότι η λογική του να απαντάς με βία στη βία φέρνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ανωμαλία στη χώρα.

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την στάση της και την ακραία πολιτική που εφαρμόζει, ενισχύει την βία, τον αυταρχισμό, και την αναστάτωση της κοινωνίας, προκειμένου να σκεπάσει την τεράστια αποτυχία της σε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες.

Η κυβέρνηση ας σοβαρευτεί και ας αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει τα παιχνίδια με τους θεσμούς, την δημοκρατία, και το σύνταγμα. Η υπονόμευση της κοινωνικής ειρήνης να σταματήσει αμέσως”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.