ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Με τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χίου που σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσκολλημένη στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, στην πολιτική του ξεπουλήματος, και στην αποδυνάμωση του κράτους, προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς διάλογο.

Η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να εξυπηρετήσει κερδοσκοπικά συμφέροντα, προχωρά ένα προσχεδιασμένο έγκλημα με σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Σε μια περίοδο που υπάρχει έκρηξη ακρίβειας και στον τομέα της ενέργειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει να ξεπουλήσει την ΔΕΗ και να χαθεί ο κρατικός έλεγχος του βασικού μας ενεργειακού πυλώνα. Αποφασίζει την μείωση σημαντικής περιουσίας του Ελληνικού λαού και των εσόδων του Ελληνικού δημοσίου.

Η ΔΕΗ ως ιδιωτική εταιρεία θα λειτουργεί με σκοπό το κέρδος και όχι την κοινή ωφέλεια. Αυτό θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το κράτος δεν θα μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές στήριξης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για τις φτωχές οικογένειες, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εν μέσω κρίσης και μνημονίων, είχε καταφέρει να κρατήσει την ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, προχώρησε σε επενδύσεις 2,3 δις, εφάρμοσε αναπτυξιακά σχέδια, μείωσε τον δανεισμό της ΔΕΗ κατά 1 δις ευρώ, επέκτεινε τις δραστηριότητες της στα Βαλκάνια, και επίσης μείωσε τους λογαριασμούς ρεύματος κατά 12% μεσοσταθμικά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίχως να την δεσμεύει κανένα μνημόνιο, επιλέγει να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ, να αυξήσει τα ήδη αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος, περιφρονεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την έκρηξη της ακρίβειας, ενώ διορίζει στην εταιρεία διευθυντές golden boys με παχυλούς μισθούς, και εξυπηρετεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου υποστηρίζουμε την απεργία και συγκέντρωση της ΔΕΗ στην Αθήνα στις 19/10/2021.

Όχι στο ξεπούλημα του ενεργειακού μας πλούτου, η χώρα χρειάζεται δημόσια ΔΕΗ που θα παρέχει φτηνό ρεύμα για όλους τους πολίτες”.   

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια