ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο ανασχηματισμός

Σε ανασχηματισμό με φθαρμένα υλικά προχώρησε ο Πρωθυπουργός και γρήγορα θα αποτύχει κι αυτός, υποστηρίζει με ανακοίνωσε που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χίου.

“Έξι μήνες μετά την επανεκλογή του ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αναγκάζεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Προσπαθεί να διορθώσει τα σοβαρά φάλτσα που πολύ γρήγορα παρουσίασε το επιτελείο του.

Οι διορθώσεις όμως αυτές γίνονται με φθαρμένα υλικά.

Την κα Μιχαηλίδου που ήταν στο υπουργείο Παιδείας και προώθησε συγχωνεύσεις σχολείων γιατί υποτίθεται κάνει καλό να περπατούν παραπάνω τα παιδιά κάθε πρωί, την πήγε στο υπουργείο Εργασίας.

Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη που καμάρωνε κάποτε για τις απολύσεις ιατρών, και έλεγε ότι δεν θα του κλέψει την δόξα ο Τόμσεν, τον έβαλε στο υπουργείο Υγείας.

Τον κ. Χρυσοχοΐδη που επί των ημερών του στο Υγείας τα νοσοκομεία έμοιαζαν με νυχτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, τον επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στο Προστασίας του Πολίτη, από εκεί που το καλοκαίρι του 2021 τον είχε βγάλει ως αποτυχημένο.

Τον κ. Σκρέκα τον διατηρεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, προφανώς εκτίμησε τις μοναδικές επιδόσεις του, να πωλείται το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα κατά 213% πιο ακριβό.

Ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διαγράφει από την Κοινοβουλευτική του ομάδα τον κ. Άγγελο Συρίγο, μετά τις δηλώσεις που έκανε για την Συνθήκη της Λωζάνης, ότι είναι παρωχημένη σχετικά με την αποστρατικοποίηση.

Άραγε ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τις δηλώσεις του βουλευτή του;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που προκαλεί η δική της πολιτική.

Ανακατεύει την τράπουλα, όμως το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αρνητικό, επειδή το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στον πυρήνα του πολιτικού σχεδιασμού που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

Άρα, το λίφτινγκ που επιχειρείται με τον ανασχηματισμό, μπορεί πρόσκαιρα μόνο επικοινωνιακά να αξιοποιηθεί, ενώ για την κοινωνία τα πολύ σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να γιγαντώνονται”, αναφέρει η ανακοίνωση.