ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Υποστήριξη σε νέα ζευγάρια, μητέρες, και άτομα με αναπηρία.

Τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος για τη στήριξη σε νέα ζευγάρια, για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, για τη μητρότητα, και για τα Άτομα με Αναπηρία γνωστοποιεί με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χίου.

“Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προβλέπει αυξημένο επίδομα ενοικίου σε 400.000 νέους 25-44 χρόνων. Επίδομα ενοικίου κάθε μήνα από 140 ευρώ στο ένα άτομο, 210 ευρώ στο νέο ζευγάρι, και 350 ευρώ για δύο άτομα με δύο παιδιά.

Επίσης μέσω της Τράπεζας στέγης δημιουργούμε τις υποδομές ώστε οι νέοι, και όχι μόνο, είτε να παίρνουν χαμηλότοκα δάνεια για ιδιόκτητη στέγη, είτε να ενοικιάζουν οικονομική κατοικία. Εγγυόμαστε το ενοίκιο για νέες/νέους που εργάζονται σε επισφαλείς ή εποχικές θέσεις εργασίας και εξασφαλίζουμε στέγη σε εποχικούς εργαζόμενους/ες και δημόσιους λειτουργούς (δάσκαλοι/ες γιατροί κλπ) σε τουριστικές περιοχές.

Θεσμοθετούμε κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση (τύπου Airbnb), θα επιτρέπεται σε φυσικά πρόσωπα η βραχυχρόνια μίσθωση 2-3 ακινήτων και την απαγόρευση σε νομικά πρόσωπα.

Η μητρότητα είναι δυστυχώς ένα ακόμα θύμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και του αδιανόητου κοινωνικού αυτοματισμού. Θεωρούμε αναγκαίο το επίδομα Μητέρας σε 900.000 γυναίκες, εξίσωση άδειας μητρότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άδεια και επίδομα μητρότητας σε όλες της μητέρες (αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες, αγρότισσες), δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς για όλα τα παιδιά, και 680.000 γεύματα καθημερινά σε όλα τα παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Για τα Άτομα με Αναπηρία αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα 20%, ηλεκτρονικός φάκελος αναπήρου και πολλαπλασιασμός των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. Θέλουμε να προωθήσουμε τον θεσμό του προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 ανάπηρους και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) σε όλους, χωρίς επιβάρυνση.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλουμε και μπορούμε ν αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση που επιδεινώθηκε τραγικά με την θλιβερή τετραετία Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα έχει προτεραιότητα τον άνθρωπο, τα νοικοκυριά, τις κοινωνικές ανάγκες. Με την ψήφο σας στις 25 Ιουνίου σας καλούμε να συμβάλλετε να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική”.