Τα 3μηνα να ΄ναι καλά, νέα παράταση στον διαγωνισμό καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου

Το έργο το έχουμε ξαναδεί με τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις των υπηρεσιών πλυντηρίων του νοσοκομείου Χίου και φαίνεται ότι θα επαναληφθεί με τις υπηρεσίες καθαριότητας. Ξεκίνησαν την 1η Ιανουαρίου 2022 με μία 14ήμερη απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΓΕΝ-ΚΑ και τώρα συνεχίζονται επί τρίμηνο μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και υποψίες.

Όλα αυτά επειδή λόγω προσφυγών στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ο κανονικός διαγωνισμός ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας, με ετήσιο προϋπολογισμό 884.520 ευρώ πάει πίσω. Είχε πάρει μια πρώτη παράταση η προθεσμία κατάθεσης προσφορών έως τις 24 Ιανουαρίου 2022, αλλά σήμερα Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, γίνεται φανερό ότι απόφαση από την ΑΕΠΠ δεν πρόκειται να εκδοθεί, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Οπότε, με απόφαση της διοικήτριας κας Ελένης Κανταράκη, σήμερα Παρασκευή, η προθεσμία υποβολής των προσφορών παρατείνεται για ακόμα έναν μήνα, ήτοι έως τις 23 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 23:59:59.

Ακόμα κι αν όλα εξελιχθούν στο εξής ομαλά και διεξαχθεί ο διαγωνισμός, ανάδοχος δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε σύμβαση να έχει υπογραφεί, έως τις 14 Απριλίου 2022, οπότε και λήγει το τρίμηνο που έχει αναλάβει η ΓΕΝ-ΚΑ.

Ως εκ τούτου καθίσταται φανερό ότι η φάμπρικα είτε με ορισμένου χρόνου απευθείας αναθέσεις, είτε με διαγωνιστικές διαδικασίες ανάλογες με εκείνην για το τρέχον τρίμηνο παροχής των υπηρεσιών θα συνεχισθεί.

Ακολουθεί η απόφαση για την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προσφορών

kathariotita_paratasi 21.1.2022
Σχόλια