Τα άκουσε ο Μηταράκης στο Χαλκειός, στην… μπούκα των ανωνύμων (βίντεο)

Έκρυθμη κατάσταση επιχείρησε να δημιουργήσει η επιτροπή των ανωνύμων, η αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα» στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Χαλκειούς, όπου είχε κληθεί και ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2019.

Πατώντας στα υπαρκτά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, όπου βρίσκεται το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στελέχη της που ουδεμία έχουν σχέση με το Χαλκειός προσπάθησαν να «στριμώξουν» τον κ. Μηταράκη, για να εισπράξουν δέσμευση να κλείσει εδώ και τώρα η ΒΙΑΛ. Και κυρίως να προλειάνουν το έδαφος για την επάνοδό τους σε πιο δυναμική – πέραν των ανακοινώσεων – παρουσία και δράση εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

Βέβαια, την πάσα την πήραν από τον ίδιο τον κ. Μηταράκη, ο οποίος προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έκλεινε την επομένη κιόλας την ΒΙΑΛ, πλην – όμως – τώρα που βλέπουν από κοντά τα πράγματα μάλλον τα έχουν… βρει μπαστούνια.

Έτσι, στην λαϊκή συνέλευση του Σαββάτου επανέλαβε μεν ότι η πάγια θέση του είναι να κλείσει η ΒΙΑΛ, πλην – όμως – τώρα προηγείται η περίπτωση της Σάμου, όπου το πρόβλημα είναι οξύτερο και θα ακολουθήσει, όπως είπε, η Χίος. Προηγουμένως, άκουσε πλείστες όσες διαμαρτυρίες, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις οι απαντήσεις του ήταν ασαφείς και γενικόλογες.

Επιπλέον, επανέλαβε τις κατά καιρούς εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος (έλεγχος συνόρων, αλλαγές στις διαδικασίες του ασύλου κ.λπ.), θέσεις που σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους συγκεντρωμένους, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν ήδη «βγει στα κάγκελα» από τα στελέχη της επιτροπής των ανωνύμων και κατά την αποχώρηση του κ. Μηταράκη δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες.

Φωτό και βίντεο Γιάννης Μανωλάκης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια